Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΡΜΗ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στο ΣΕΦ, όταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε πως παραβρίσκεται και ο Βασίλης Πριόβολος, γνωστός και ως καπετάν Ερμής για τον αγώνα του στην Αντίσταση, που σε ηλικία 100 ετών κατάφερε να έρθει στις συνεδριακές διαδικασίες.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά πήγε κοντά του και τον αγκάλιασε, ενώ δίπλα του βρέθηκε τόσο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Ποιος είναι ο Βασίλης Πριόβολος
Ο Βασίλης Πριόβολος (1918), γνωστός και ως καπετάν Ερμής, είναι Έλληνας πολιτικός και αντιστασιακός, καπετάνιος του ΕΛΑΣ κατά την Κατοχή και αργότερα του ΔΣΕ κατά τον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος διατέλεσε υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Ευάγγελου Γιαννόπουλου. 
Ο Βασίλης Πριόβολος γεννήθηκε το 1918 στην Χρύσω Ευρυτανίας, στα Άγραφα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έλαβε πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εντάχθηκε στο ΚΚΕ.
Κατοχή - Αντίσταση
Κατά την Κατοχή ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: