Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ- ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ & «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει καθημερινό... αγώνα να αλλάξει την ατζέντα και να αποκηρύξει οποιαδήποτε σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη, αναστάτωση προκαλούν οι ίδιοι οι βουλευτές της. Συγκεκριμένα οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ, με τον εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο, Γιώργο Λαζαρίδη να έρχεται μάλιστα σε ανοιχτή σύγκρουση στη Βουλή με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.
Αποκαλυπτικός εξάλλου ως προς τους δεσμούς της κυβέρνησης με τον ομογενή επιχειρηματία ήταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ευθέως (Σκάι) πως ο Σαββίδης «ναι, είχε κάποιες φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση». Αποστάσεις κράτησε από τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία», δήλωσε στο briefing ο Δημήτρης Τζανακόπουλος,
θέλοντας για μία ακόμη φορά να βάλει τέλος στη σχετική συζήτηση και εστιάζοντας ξανά στη σκανδαλολογία, με αφορμή την υπόθεση Novartis και «στόχο» τους Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα.
Σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Λαζαρίδη, τα έβαλε με το «κατεστημένο της Αθήνας» και μίλησε με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους στη Βουλή, επιχειρώντας να αναδείξει την αγωνιστική υπεροχή του ΠΑΟΚ και προβαίνοντας σε σχόλια κατά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, τα οποία ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε ως «εμετικά και άθλια». Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν δίστασε να καλέσει τον Γιώργο Βασιλειάδη νωρίτερα «να απολογηθεί» για όσα έγιναν - όπως είπε - επί ημερών του εναντίον του ΠΑΟΚ. Και πρόσθεσε: «Προσέξτε, γιατί όσα λέτε δείχνουν ότι ταυτίζεστε με τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας για τις ομάδες της Μακεδονίας. Τόσο πολύ τις φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα;».
«Συμβολική» χαρακτήρισε την ενέργεια Σαββίδη (Σκάι) και ο Γιώργος Βαρεμένος, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «έκανε ζημιά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο». Αντιθέτως, τον ομογενή επιχειρηματία είχαν υπερασπιστεί ήδη από τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο Κώστας Ζουράρις όσο και ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ - με τον δεύτερο να μη δεσμεύεται μάλιστα από «εντοπιότητα», αφού εκλέγεται στην Αττική και όχι στη Θεσσαλονίκη.
Η κατάσταση αυτή άνοιξε ξανά τη συζήτηση που ούτως ή άλλως υποβόσκει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη σκοπιμότητα της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Είναι ενδεικτική προς τούτο η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη (Ραδιόφωνο 24/7): «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει δώσει αποτελέσματα, αλλά μπορεί να ήρθε ο καιρός να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: