Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΝΕΟΣ «ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ» ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ

Οι επόμενοι τρεις μήνες θα κρίνουν τη σφοδρότητα του νέου «Αρμαγεδώνα» στις τσέπες μας και πότε θα γίνουν οι εκλογές.
Σ’ αυτό το διάστημα πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν απομείνει   και να ληφθούν αποφάσεις για τα μέτρα λιτότητας έως το 2020, που δεσμεύτηκε και ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Βουλή.
Δυστυχώς μέσα σ’ αυτά υπάρχουν μέτρα που θα πλήξουν τις πιο φτωχές και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και θα πλήξουν κυρίως νέους και συνταξιούχους μετά τον Αύγουστο.
Οι χαμηλόμισθοι, που κυρίως είναι νέοι, θα φορολογηθούν για πρώτη φορά από 1-1-2019, καθώς το ΔΝΤ ζητά να έρθουν νωρίτερα αυτές οι περικοπές, θα απολέσουν το λιγότερο ένα μισθό ετησίως. Οι συνταξιούχοι θα υποστούν διπλό πλήγμα, αφού θα υποστούν απώλειες και από τη μείωση του αφορολογήτου,
αλλά και από  τις σοβαρές  περικοπές της προσωπικής διαφοράς. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα χάσουν έως τρεις, ίσως και τέσσερις συντάξεις, ορισμένοι, μέσα στο χρόνο.
Αυτές τις μέρες το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται τη διαδικασία περικοπής της προσωπικής διαφοράς, ώστε να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι για τις απώλειες τους, από τον Ιανουάριο του 2019.
Παράλληλα επειδή η ανάπτυξη δεν ήταν αυτή που περίμενε το υπουργείο Οικονομικών και επειδή τα έσοδα δεν πάνε καλά, ενδέχεται οι απώλειες να είναι κατά πολύ υψηλότερες εάν ανασταλούν τα αντιμέτρα, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε αποφασίσει να λάβει η κυβέρνηση για να μειώσει το εύρος της οικονομικού πλήγματος  που περιμένει ευρύτατα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.
Τα μέτρα που θα υποστούμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανέρχονται στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ένα ακόμα Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας τον Αύγουστο θα πανηγυρίσει για την έξοδο από το δικό του Μνημόνιο και  ενδέχεται να πάει σε εκλογές, επειδή τα πράγματα γι’ αυτόν  δεν είναι καθόλου καλά, ούτε στο Σκοπιανό, οπού καλείται να… μοιράσει την πολιτιστική μας κληρονομιά, ούτε με την Αλβανία που ζητά δυο θαλάσσια οικόπεδα βόρεια της Κέρκυρας , ούτε φυσικά με τους Τούρκους.
Και επειδή αυτούς δεν μπορεί να τους ξεγελάσει, όπως αποδείχτηκε, θα προσπαθήσει, για άλλη μια φορά, να ξεγελάσει τους ιθαγενείς, τους Έλληνες πολίτες για να μην οδηγηθεί σε ολική κατάρρευση. Το ζήτημα είναι να φύγει νωρίς, χωρίς να υποστούμε άλλες απώλειες.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: