Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

«ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ! «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ- ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2010-15 ΣΤΗ ΝΔ»

Με οξύτατη και ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ξεκίνησε την ομιλία του στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Σήμερα μιλάμε για μια Ελλάδα αβέβαιη και ανασφαλή, μια χώρα όπου τα πάντα μπορούν να θυσιαστούν για μικρές σκοπιμότητες. Η πατρίδα παραπαίει και βλάπτεται βαθιά σε όλα τα πεδία… Η κυβέρνηση λειτουργεί διχαστικά αντιμετωπίζοντας τους εσωτερικούς αντιπάλους ως εχθρούς», επισήμανε στη συνέχεια.
Χαρακτήρισε ως «εθνικό συμφέρον να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν εκλογές». Μάλιστα, χαρακτήρισε στη συνέχεια «ανεπίγνωστο υπουργό» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που «κρύβεται», όπως ανέφερε.
Μίλησε εν συνεχεία για την εξωτερική πολιτική,
και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και το Κυπριακό όπου χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους συνέδρους.
«Ο δικός μας χώρος είναι υπεύθυνος και σταθερός στις απόψεις του», υποστήριξε ο ίδιος.
«Με αφορμή το σκάνδαλο Novartis προσπάθησαν να οικοδομήσουν τη μεγαλύτερη πολιτική και δικαστική σκευωρία των τελευταίων 50 ετών», τόνισε αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis.
«Θα δώσω στο όνομα της παράταξης και της πατρίδας τη μάχη για να κερδίσουμε, για να είναι βαριά και στρατηγική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Υπάρχει μέτωπο δημοκρατίας κατά του διαρκούς πραξικοπήματος», τόνισε αυξάνοντας τους τόνους ο κ. Βενιζέλος κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
«Άλλο το έχουμε πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές και άλλο αντικρούω και αντιπαλεύω τους σχεδιαστές της σκευωρίας που εξελίσσεται σε φάρσα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, που χαρακτήρισε «γλοιώδες το φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ», που επιχειρείται από κάποιους.
«Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε μόνο του κακώς το φορτίο της κρίσης και υφίσταται δυσανάλογες συνέπειες», είπε αναφερόμενος προφανώς στο πρώτο Μνημόνιο, του 2010.
Επανέλαβε ότι χρειάζονται εκλογές το ταχύτερο δυνατόν και χαρακτήρισε «αυταπάτη την πολιτική ίσων αποστάσεων».
Εξάλλου, αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ τον καιρό της κρίσης, τόνισε εμφατικά πως «δεν χαρίζουμε τον αγώνα του 2010-2015 στη ΝΔ, δε χαρίζουμε τον αγώνα μας στη λήθη, λες και ντρεπόμαστε που σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: