Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΥΜΝΟΥΣ» ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Ύμνους στην «κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 κάνει ο απερχόμενος  επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
«Σχεδόν τα πάντα είναι ευκολότερα από τότε , είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», δήλωσε σε συνέντευξή του.
Το γνωρίζουμε και εμείς κύριε Ντάισελμπλουμ, είναι διαφορετικά και για μας…
Γιατί είμαστε ακόμα στα μνημόνια, ενώ θα έπρεπε να είχαμε βγει από το 2015 γιατί εξακολουθεί να μειώνεται ακόμα το εισόδημά μας, ενώ θα είχαμε ξεφύγει από τη «μαύρη τρύπα» της λιτότητας εδώ και χρόνια, αν δεν ήταν ο Αλέξης και γιατί περιμένουμε νέες αυξήσεις φόρων και νέες περικοπές συντάξεων.
Γιατί για μας, κύριε Ντάισελμπλουμ, η αγαστή συνεργασία σας με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Καμμένο -γιατί τον ξεχνάτε; - μας κόστισε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο με 15 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα,
με 25 δισεκατομμύρια για να σωθούν οι τράπεζες, με εκροή 48 δισεκατομμυρίων σε καταθέσεις, με capital controls και με σκληρή εποπτεία στην οικονομία έως το 2022 και στη δημόσια περιουσία μας μέχρι το 2115.
Τόσο κοστολογήσατε τη ζημιά από την εφαρμογή αριστερής πολιτικής στην Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2015. Πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών τον ανεκδιήγητο κ Βαρουφάκη, το asset του πρωθυπουργού.
Βρήκατε έναν Τσίπρα σε πανικό μετά το δημοψήφισμα και την απειλή εξόδου από τη ευρωζώνη, τον βάλατε κάτω για 17 ώρες στη σύνοδο κορυφής και του φορτώσατε ένα πρόγραμμα βαρύτερο από την πρόταση Γιούνκερ, που τελικά πληρώνουμε ακόμα όλοι εμείς.
Και εκείνος, ο πρωθυπουργός εννοώ, μας μιλά σήμερα - και η σύζυγος του - για ηρωική διαπραγμάτευση, για έξοδο από την κρίση, μας πουλά πάλι «φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες».
Μπορώ να καταλάβω όμως, πως αυτόν βρήκατε, σ’ αυτόν τα φορτώσατε, αυτός έφταιγε και γι’ αυτό τα δέχτηκε για να αποφύγει τα χειρότερα.
Τώρα απονέμετε εύσημα για τη συνεργασία σας στον Αλέξη και ρίχνετε στον Καιάδα τον Γιάνη.
Και καλά κάνετε, άλλωστε αυτό κάνουμε και εμείς στη χώρα μας. Λέμε καλά λόγια δημόσια  σε όσους μας κάνουν τα χατίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: