Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

«ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ»: ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ «ΑΣΗΜΙΚΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ίσως αυτό είναι το πιο δεξιό, το πιο συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Όχι μόνο γιατί εμποδίζει την απεργία και καταργεί τα επιδόματα σε τρίτεκνους και πολυτέκνους, ούτε γιατί μέσω e-mail πια θα παίρνουν τα σπίτια ακόμα και φτωχών ανθρώπων, αλλά γιατί με μια κίνηση ξεπουλά τις μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας.
Δεν θα μείνει πια καμιά επιχείρηση ουσίας στο Δημόσιο. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση, που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να φέρουν στη Βουλή. Την φέρνει όμως η Ριζοσπαστική Αριστερά, που πριν μερικά χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με το λαϊκίστικο κόμμα του κ. Καμμένου και όλους τους άλλους, ήταν απέναντι από τη Βουλή, στο Σύνταγμα, στους δρόμους  και αποκαλούσαν προδότες τους τότε κυβερνώντες,
γιατί με τα μνημόνια ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και μειώνουν την εθνική κυριαρχία.
Και ήρθε η ώρα, η εθνική κυριαρχία της χώρας να υποστεί το πιο καίριο πλήγμα της. Την προσεχή Δευτέρα , τη «μαύρη Δευτέρα», η κυβερνητική πλειοψηφία θα εγκρίνει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, οι μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ Αερολιμένας Αθηνών, ΕΛΒΟ κ.α. θα περάσουν στο υπερταμείο, που ψήφισαν και ελέγχει πλήρως η τρόικα, για να ξεπουληθούν.
Τελικά έμεινε στον  κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο, τον κ. Τσακαλώτο και στους υπόλοιπους των δυο κομμάτων το θλιβερό προνόμιο να ξεπουλήσουν και τα τελευταία «ασημικά» αυτής της χώρας. Να βάλουν την υπογραφή τους για στο μεγαλύτερο ξεπούλημα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.
Το 2014 ο κ. Τσίπρας είχε πει για την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου:  «Βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση ενός προμελετημένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΔΕΗ θα ξεπουληθεί . Τα νομοσχέδια τους... είναι το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης που ψυχορραγεί και σε λίγους μήνες θα ξεψυχήσει».
Ποιος ψυχορραγεί τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: