Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Όλα καλά, όλα ωραία , "είμαστε στην τελική ευθεία", μας είπε ο κ Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο και ήταν τόσο αισιόδοξος που νομίζω πως οι υπουργοί του άνετα θα άνοιγαν μερικές σαμπάνιες για τη διάθεση του περισσότερο, παρά για την επιτυχία του.
Γιατί την ώρα που τα έλεγε αυτά, φέρνει στη Βουλή, ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο επιτρέπει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητων ακόμα και για οφειλές 500 ευρώ και άνω στην εφορία, απαγορεύει στην ουσία τις απεργίες στα πρωτοβάθμια σωματεία, φέρνει ένα χρόνο νωρίτερα τη μείωση του αφορολογήτου για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, έτσι ώστε εάν χρειαστεί να εφαρμοστεί από το  2019.
Λίγες εβδομάδες πριν, η κυβέρνηση είχε υπερψηφίσει για δεύτερη φορά τη μείωση των συντάξεων κατά 18% από την 1-1-2019 και είχε εγκρίνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για οφειλές προς τις τράπεζες με στόχο 18.000 ακίνητα στο "σφυρί" , ενώ  μέχρι σήμερα  η ... φιλολαϊκή κυβέρνηση Τσίπρα που είχε υποσχεθεί τη "σεισάχθεια",
  προχώρησε  σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών 1,2 εκατομμυρίων πολιτών και συνεχίζει ...
Έτσι απλά χωρίς κανένα δάκρυ, χωρίς καμιά συγγνώμη, χωρίς καμιά  ενοχή...

Γιατί τα δάκρυα της κας Μπαζιάνας, δεν ήταν για τις περικοπές των συντάξεων, δεν ήταν για την καταστροφή της μεσαίας τάξης, τη διεύρυνση της φτώχειας ,  τους πλειστηριασμούς ακίνητων, δεν ήταν καν για  τη φυγή των νέων , την εργασιακή ζούγκλα της ελαστικής απασχόλησης και τους μισθούς των 400 ευρώ που επέφερε η πολιτική του συζύγου της. Γιατί όλα αυτά έχουν "καθαγιαστεί" στην κολυμβήθρα της ..αριστεράς.
Ήταν για το "όχι" που μετέτρεψε σε  "ναι" ο σύζυγος της, ο οποίος είχε και άλλη επιλογή,  την παραίτηση. Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία, καθόλου ηρωική, καθόλου αριστερή.  Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την οικογένεια Τσίπρα, όλα είναι καλά, όλα είναι ωραία, αρκεί να κλαίνε μόνο στις 5 Ιουλίου .
Έχω την εντύπωση ότι σύντομα θα προσθέσουν και άλλη ημερομηνία για κλάμα. Αυτή των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: