Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ -NΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΏΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Σε ένα μήνα, στις 10 Δεκεμβρίου 2017, θα διενεργηθούν οι επιμελητηριακές εκλογές για το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φωκίδας, με δύο τελικά συνδυασμούς ψηφοδελτίων να κατατίθενται χθες. Το ΔΩΡΙΣ Radical, μίλησε με τον υποψήφιο κ . Νίκο Αλεξανδρόπουλο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση», μετά και το θέμα που ανεγέρθηκε αναφορικά με την εκλογική διαδικασία.
Ο Ν. Αλεξανδρόπουλος, μιλά στο ΔΩΡΙΣ Radical για μια άλλη λογική στο επιμελητήριο, ώστε να μην αποτελεί αυτό κενή σφραγίδα, αλλά ουσιαστικά ένα «κέντρο εξυπηρέτησης» των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στη Φωκίδα…
Δ.Radical_ Σε ένα ακριβώς μήνα διεξάγονται οι επιμελητηριακές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Φωκίδας. Με ποιο όραμα,
κατεβαίνετε ως υποψήφιος; 

Το όραμά μας είναι η ριζική αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου, σε σημείο που ο κάθε επαγγελματίας θα νιώσει στο πετσί του ότι έχει πραγματικό εκπρόσωπο εξυπηρέτησης των αναγκών του.
Το Επιμελητήριο θα το μετατρέψουμε από απλό ανούσιο εισπρακτικό όργανο πληρωμής εισφορών, σε συμπαραστάτη του επαγγελματία, σε πραγματικό σπίτι όλων των επαγγελματιών.
Θα πνεύσει νέος αέρας στο Επιμελητήριο που θα φτάσει μέχρι το μικρότερο και ποιο απομακρυσμένο μαγαζί του Νομού.

Δ.Radical Τα επιμελητήρια αποτελούν έναν θεσμό που θα μπορούσε να είναι πράγματι βοηθητικός για τους κατά τόπους επαγγελματίες. Έχει παρατηρηθεί ωστόσο, πως σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατά καιρούς δεν έχουν αποτελέσει τίποτα παραπάνω από μια σφραγίδα. Τι θέλετε να πρεσβεύει για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας το Επιμελητήριο Φωκίδας;

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι κανένας επαγγελματίας δεν κατάλαβε ποτέ, και δικαιολογημένα, σε τι τον εξυπηρετεί η ύπαρξη του Επιμελητηρίου.
Εμείς την αίσθηση αυτή θα την αλλάξουμε γιατί θα μετατρέψουμε το Επιμελητήριο από απλή σφραγίδα σε «Κέντρο Εξυπηρέτησης Ελεύθερων Επαγγελματιών».

Δ.Radical_ Στην Ελλάδα -και αυτό αποτελεί θέμα κεντρικής προσέγγισης- υπάρχει επιχειρηματικότητα πολλών ταχυτήτων, με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να βρίσκονται παγίως σε δεύτερη μοίρα. Πώς σκοπεύετε εφόσον κερδίσετε τις επιμελητηριακές εκλογές, να αναδείξετε τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που ουσιαστικά είναι αυτή που στηρίζει τη Φωκίδα;

Τα μέλη του Επιμελητηρίου μας, σχεδόν στο σύνολό τους, είναι μικροί και πολύ μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες.
Υπάρχουν πολλοί μικροί επαγγελματίες με έδρα απομακρυσμένη από την έδρα του Νομού, την Άμφισσα, που δυσκολεύονται να μετακινηθούν στην έδρα του Νομού για μια απλή επαγγελματική τους υπόθεση.
Για απλές επαγγελματικές υποθέσεις τους, τα μέλη μας θα τα εξυπηρετεί το Επιμελητήριο, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από την έδρα τους. 

Δ.Radical Ξεκινήσατε με μια ουσιαστική καταγγελία για την εκλογική διαδικασία, που εστιάζει στην Άμφισσα και δυσχεραίνει τη συμμετοχή καθώς δεν υπάρχουν κάλπες σε κομβικά σημεία της περιοχής μας όπως σε Ευπάλιο ή Πολύδροσο. Έχετε κάποια εξέλιξη επ' αυτού του ζητήματος;

Αυτό το ζητήσαμε στα πλαίσια της αλλαγής νοοτροπίας που βασίλευε μέχρι σήμερα στο Επιμελητήριο.
Η αλλαγή αυτή επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των μελών του Επιμελητηρίου και όχι αυτών που το εκπροσωπούν, συμπεριλαμβανομένης και της εκλογικής επιτροπής που θα διενεργήσει τις Επιμελητηριακές εκλογές.
Η τοποθέτηση μιας μόνο κάλπης στην Άμφισσα εμποδίζει τα μέλη του Επιμελητηρίου μας που έχουν τόσο οικονομικό πρόβλημα όσο και πρόβλημα μετακίνησης , να συμμετάσχουν στις επιμελητηριακές εκλογές, υποχρεώνοντάς τα να μετακινηθούν από τις απομακρυσμένες έδρες τους, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα.

Δ.Radical_  Ποια είναι η παλέτα των 5 βασικών θεμάτων με τα οποία θα ασχοληθείτε για τους επαγγελματίες της Φωκίδας;

1.      Οργάνωση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου ώστε το κάθε μέλος του, ελεύθερος επαγγελματίας, να αισθάνεται πραγματική και ουσιαστική εξυπηρέτηση.
2.      Αλλαγή της μέχρι σήμερα εικόνας του Επιμελητηρίου, από απλό όργανο ταλαιπωρίας των μελών του, με «εξαναγκαστική» έκδοση βεβαιώσεων για χρήση στην Εφορία και είσπραξης εισφορών, σε πραγματικό σπίτι του ελεύθερου επαγγελματία.
3.      Τα απλά προβλήματα του κάθε επιχειρηματία του Νομού θα διεκπεραιώνονται από το Επιμελητήριο, χωρίς την δική του απασχόληση.
Με ένα απλό τηλεφώνημα ή email προς το Επιμελητήριο, εμείς θα αναλαμβάνουμε την διεκπεραίωση των απλών επαγγελματικών προβλημάτων των μελών μας, με τις υπηρεσίες του Νομού και θα διεκπεραιώνουμε το πρόβλημά τους.
Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία του μικρού και φτωχού επαγγελματία, ειδικά αυτών με έδρα απομακρυσμένες περιοχές του Νομού μας.
4.      Το Επιμελητήριο θα είναι παρόν και θα συμμετέχει ενεργά στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ομάδες επαγγελματιών, θύματα της μακροχρόνιας πελατειακής νοοτροπίας, που τους ήθελαν όμηρους των εκάστοτε πολιτικών, όπως τα συνεργεία της Ιτέας, τα συνεργεία της Άμφισσας, οι επαγγελματίες των παραλιακών μαγαζιών της Ιτέας και γενικά  όλων των επαγγελματιών που, ειδικά σήμερα, εξαναγκασμένοι από την οικονομική κρίση, να εργάζονται ακόμη σκληρότερα, να υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα ομηρίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν, τα τελευταία 40 χρόνια, από τους υπηρέτες του πελατειακού κράτους.
5.      Για να μην λέμε πολλά λόγια, θα αλλάξουμε το απαρχαιωμένο αέρα που έπνεε, μέχρι σήμερα, στο Επιμελητήριο, με καθαρό νέο αέρα, με τρόπο που όταν ο απλός επαγγελματίας του Νομού μας τον εισπνέει, να αισθάνεται ότι μπήκε σε δικό του χώρο.
Δηλαδή να αισθάνεται, στο πετσί του, ότι το Επιμελητήριο άλλαξε, επιτέλους, τρόπο λειτουργίας, μεταμορφωμένο από όργανο εξυπηρέτησης  των προσωπικών συμφερόντων των μελών που το διοικούν, με δημόσιες σχέσεις, με πολυέξοδα ταξίδια χωρίς κανένα όφελος για τους επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου μας κλπ, σε όργανο πραγματικής εξυπηρέτησης του ελεύθερου επαγγελματία, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο.

 Δ.Radical_ Ένα μήνα πριν από τις εκλογές τι ζητάτε από τα μέλη του Επιμελητηρίου;

Τους ζητάμε να βοηθήσουν την προσπάθειά μας, να υποστούν την θυσία μετακίνησης και να έρθουν να ψηφίσουν στις Επιμελητηριακές εκλογές, την Κυριακή 10/12/2017.

Δυστυχώς δεν δέχθηκε η εκλογική επιτροπή, των επιμελητηριακών εκλογών,  να στήσει κάλπες σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού μας, όπως το ζητήσαμε. Έτσι, Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία και τον αέρα λειτουργίας του Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: