Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ»! «ΚΩΣΤΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕ ΤΟ…»

Κάτι παραπάνω από φωτογραφικό, δηλαδή «στήσιμο» διαγωνισμού αποκαλύφθηκε μέσω «Διαύγειας» σχετικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών στο δήμο Περιστερίου.
Ειδικότερα, στην πράξη Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Περιστερίου, που ανέβηκε στη Διαύγειακαι αναφορικά με την έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, πρ/σμού 39.998,68 €, στο άρθρο 9 για τα «κριτήρια επιλογής» και στην παράγραφο «9.3 Τεχνική Ικανότητα και Επαγγελματική Ικανότητα» άρθρο 4. αναφέρεται επί λέξει: «Κατάλογος συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων (Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το) με την παρούσα σύμβαση προμηθειών,
που εκτελέσθηκαν την τελευταία τριετία (όχι αναγκαστικά σε ξεχωριστά έτη), συνοδευόμενος από βεβαιώσεις ορθής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης».
Η φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» πέρα από προχειρότητα ακόμη και στο στήσιμο του διαγωνισμού (προφανώς αναφέρονται σε κάποιον Κώστα για το αν έχουν τα εν λόγω κριτήρια επιλογής για τον διαγωνισμό αυτοί που θέλουν να αναλάβουν το έργο) αναδεικνύει το πώς γίνονται ακόμη εν έτει 2017 οι διαγωνισμοί στο Δημόσιο, δηλαδή με την τοποθέτηση και εξυπηρέτηση ημετέρων, που ευτυχώς χάρη στη Διαύγεια και την παρατηρητικότητα κάποιων πλέον μπορούν να βγαίνουν στην επιφάνεια.
Φανταστείτε δηλαδή τι γινόταν παλιότερα και πριν την καθιέρωση της Διαύγειας το 2010 και δεν έπαιρνε κανείς χαμπάρι…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φωτογραφικοί δυστυχως είναι οι περισσότεροι διαγωνισμοί και κανείς δεν μπορέι να κάνει τίποτα γιατί οι έχοντες έχουν και τα μέσα και ελέχγουν.