Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΈΦΗΒΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ "ΔΙΑΣΕΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ" ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Ένας υγιής έφηβος στάθηκε άτυχος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα και άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο. 
Ο 15χρονος από τη Βρετανία έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους όταν τον χτύπησε στο στήθος μια μπάλα, προκαλώντας του ένα εξαιρετικά σπάνιο (και σχεδόν πάντα θανατηφόρο) επεισόδιο, γνωστό ως «διάσειση καρδιάς».
Το πόρισμα του ιατροδικαστή που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, έδειξε πως η  καρδιά του Keelan MacKnight πριν από το τραγικό περιστατικό ήταν υγιής.
Οι φίλοι του 15χρονου κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ήταν καλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού,
σε ένα μικρό γήπεδο στην πόλη Έιλσμπερι.
Όλα άλλαξαν όταν πήρε θέση στο τέρμα και η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα χέρια του και τον χτύπησε στο στήθος. «Σχεδόν αμέσως πάγωσε και το πρόσωπό του χλώμιασε και μετά μπλάβιασε. Μετά κατέρρευσε στο έδαφος», κατέθεσε ένας από τους φίλους του.
Ο 15χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην Οξφόρδη, ωστόσο λίγο αργότερα πέθανε.
Σύμφωνα με την σημερινή κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του νεαρού: «υπάρχει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ένα χρονικό παράθυρο στον καρδιακό κύκλο που η καρδιά είναι ευάλωτη. Μπορεί να σε χτυπήσουν χιλιάδες φορές στο στήθος με μια μπάλα και να μη συμβεί τίποτα. Αν όμως χτυπήσεις εκείνο το νανοδευτερόλεπτο, όλα τελείωσαν».
Αυτό το ιατρικό φαινόμενο είναι σπάνιο και πλήττει κυρίως νέους αθλητές στις ΗΠΑ όταν τους χτυπούν με  ρόπαλο του μπέιζμπολ ή του χόκεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: