Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΟΛΩΣΗ ΧΤΥΠΑ... ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ, ΣΕ ΟΙΟΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Σε ακραία σύγκρουση με τη ΝΔ οδηγεί τα πράγματα ο Αλέξης Τσίπρας, αποφασίζοντας να αξιοποιήσει τις αναφορές των Paradise Papers στο πρόσωπο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επαναφέροντας έτσι στην ατζέντα τη «μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς» και το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, ο πρωθυπουργός θέλει κατά βάση να συσπειρώσει τους βουλευτές του και την ίδια ώρα να καταδείξει στην κοινή γνώμη πως η πλευρά της ΝΔ είναι αυτή που κατά το κοινώς λεγόμενο έχει βουτήξει στο βάζο με το μέλι.
Η πόλωση που επιδιώκει η κυβέρνηση, μάλιστα, συνοψίζεται στη φράση Τσίπρα κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι επέλεξαν τον παράδεισο της φορολογίας, αλλά τους περιμένει η κόλαση της πολιτικής». Γεγονός που ήδη εκφράζεται τις τελευταίες ώρες με βομβαρδισμό ανακοινώσεων ή non paper από την πλευρά του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου κατά της ΝΔ για διάφορα θέματα και όχι μόνο αυτό των Paradise Papers.
Αρχικά ήρθε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ,
στις αναφορές της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη για «μονταζιέρα» της εφημερίδας «Αυγή» σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για την προστασία των λεγόμενων whistleblowers (σ.σ.: όσων καταγγέλλουν την προσπάθεια φοροαποφυγής ή φοροδιαφυγής μεγάλων εταιρειών). Ακολούθησε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, με την οποία καλεί τη ΝΔ «να δώσει πειστικές απαντήσεις για την υπόθεση της offshore» και στη συνέχεια «σχόλιο για διασπορά fake news από την πλευρά της ΝΔ» και συγκεκριμένα του Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με όσα είπε ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος περί αποφυλάκισης του δράστη της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.
Παράλληλα, κύκλοι του Μαξίμου σχολίαζαν - επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις αναφορές Τσακαλώτου στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί - πως «η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».
Όλο αυτό το σκηνικό, σε συνδυασμό με τα όσα είπε από το βήμα της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός και τις απαντήσεις της ΝΔ, η οποία επίσης δηλώνει με τη σειρά της πως θα «ξεψαχνίσει» όλες τις υποθέσεις με οσμή σκανδάλου που αφορούν την κυβέρνηση και τα στελέχη της, προμηνύουν «πόλεμο» μέχρις εσχάτων. Ο οποίος επαναφέρει στο προσκήνιο ακόμη και τα προεκλογικά σενάρια...

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: