Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

«ΔΩΡΑΚΙ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΗΣ… ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ (ΈΓΓΡΑΦΑ)

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την κυβέρνηση για τα ΜΜΕ, καθώς έφερε το βράδυ στη Βουλή «δωράκι» τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ κατ’ έτος, αποκλειστικά για καναλάρχες.
Με βάση την  τροπολογία μειώνεται ο συντελεστής  φορολόγησης των τηλεοπτικών διαφημίσεων που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες καναλιών σε 5% από 20% που είναι σήμερα.
Η μείωση θα ισχύσει από 1η Απριλίου 2018 και θα αφορά τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που θα λάβουν άδεια από τον επικείμενο διαγωνισμό, αναφέρει το protothema.gr.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, η διάταξη προωθήθηκε για την εξισορρόπηση της εισφοράς 2% επί του τζίρου που επιβλήθηκε στο σύνολο των επιχειρήσεων ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ίντερνετ κ.λπ.) προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά ο ΕΔΟΕΑΠ. 
Ωστόσο, το «δώρο» αφορά αποκλειστικά,
τους μελλοντικούς καναλάρχες που θα αναδειχθούν από τον διαγωνισμό του νόμου Παππά.
Από την άλλη πλευρά πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν πως προέκριναν για «ελάφρυνση» μόνο τους καναλάρχες γιατί υποχρεώνονται να απασχολούν 400 εργαζόμενους, ενώ προσθέτουν πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά ο κλάδος των Media και για το λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση για την προώθηση αντίστοιχων ρυθμίσεων που θα αφορούν στις υπόλοιπες επιχειρήσεις ΜΜΕ.
Να σημειωθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων που εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις προτεινόμενες διατάξεις «επέρχεται μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ περίπου».
Δείτε την τροπολογία:





Δεν υπάρχουν σχόλια: