Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΠΑΝΙΚΟΥ! ΟΙ 210.000 ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1,4 ΔΙΣ.!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Φαίνεται πως η εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου στις εκλογές της Κεντροαριστεράς έφερε πανικό στο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του, έσπευσε μία μέρα μετά, να μοιράσει μποναμά, ύψους 1,4 δισ. ευρώ!
Με τηλεοπτικό μήνυμά του στους πολίτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που προκύπτει όπως είπε, από την υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017.
Όπως υποστήριξε η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2%, τονίζοντας ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η κυβέρνηση είναι σε θέση να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες εκείνους που το έχουν ανάγκη -και θα είναι μάλιστα μεγαλύτερο από πέρυσι.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το φετινό μέρισμα,
θα ανέλθει σε 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 720 εκατ. θα δοθούν με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και κριτήρια οικογενειακής κατάστασης.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι άλλα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους -η επιστροφή θα δοθεί την ίδια ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.
"Η έκτακτη ενίσχυση θα αφορά σε 3,4 εκατομμύρια πολίτες" τόνισε και πρόσθεσε πως "θα υπάρχουν εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια."
«Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: