Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΥΓΑΣ MΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΨΑΛΤΕΣ! «ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ, ΘΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΠΑΪΔΙΑ»

Άναυδοι έμειναν όσοι πιστοί βρέθηκαν στον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Πάντων.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Α' Κοιμητήριο Πύργου, ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα όταν δύο ιεροψάλτες λογομάχησαν διακόπτοντας τη λειτουργία!
Την περασμένη Κυριακή στον Κοιμητηριακό Ναό είχαν προσέλθει δεκάδες πιστοί, αφού μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθούσε μνημόσυνο. Ο πατήρ Κωνσταντίνος τελούσε με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία και οι πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια. Ξαφνικά ακούστηκε η φωνή του ηλικιωμένου δεξιού ψάλτη από το αναλόγιό του: «Κατέβα κάτω ρε! Φύγε από κει, ρε τενεκέ ξεγάνωτε!». Ο δεξιός ψάλτης απευθυνόταν στον αριστερό, ο οποίος και του απάντησε: «Δεν φεύγω ρε, τι θέλεις;».
Σύμφωνα με το patrisnews, ο ιερέας αναγκάστηκε να διακόψει τη Θεία Λειτουργία,
αφού τα «αίματα» μεταξύ των δύο ιεροψαλτών είχαν ανάψει, ενώ το εκκλησίασμα είχε αναστατωθεί. Οι διαξιφισμοί των δύο ιεροψαλτών συνεχίστηκαν από τα αναλόγια που είχαν μετατραπεί σε «πεδίο μάχης», με τον εξής διάλογο:
«Θα έρθω απέναντι και θα σου σπάσω τα παΐδια!», είπε ο δεξιός ψάλτης, για να απαντήσει ο αριστερός: «Δεν φεύγω ρε!».
Σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν πιστοί και τους κάλεσαν να ηρεμήσουν: «Σεβαστείτε τον ιερό χώρο, σεβαστείτε τον ιερέα και την αποστολή σας...». Τελικά οι δύο ηλικιωμένοι ιεροψάλτες ηρέμησαν, η εκκλησιαστική τάξη αποκαταστάθηκε και ο πατήρ Κωνσταντίνος συνέχισε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Οι συγκεκριμένοι ιεροψάλτες προσφέρουν πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους στον ναό, ο οποίος ανήκει στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου. Μετά από αυτό το πρωτοφανές περιστατικό αναμένονται εξελίξεις.
(Εικόνα Αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: