Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ... «ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ»! ΤΟ 27,5% ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ- ΣΧΕΔΟΝ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Άκρως αισιόδοξα μπορούν να εκληφθούν τα μηνύματα που στέλνει η δημοσκόπηση της Kapa Resarch για την Κεντροαριστερά σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα».
Η ενθαρρυντική, για τις εξελίξεις σχετικά με την εκλογή ηγεσίας τον Νοέμβριο, δημοσκόπηση αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την πρόθεση των πολιτών του χώρου της Κεντροαριστεράς να στηρίξουν το νέο φορέα που δημιουργείται, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατακερματισμού των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Δεν είναι μόνο το 10,4% που λέει ότι θα ψήφιζε το νέο φορέα, αλλά και το ότι στο γενικό σύνολο των ερωτηθέντων, το 27,5% λένε πως θα μπορούσαν να το ψηφίσουν. Δηλαδή τα πραγματικά όρια του νέου δημιουργήματος είναι πολύ μεγάλα και θεωρητικά μπορούν να το αναδείξουν σίγουρα αξιωματική αντιπολίτευση,
αν όχι να «χτυπήσει» ακόμα και την πρώτη θέση στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Εξίσου θετικό για το χώρο είναι και το 31,5% που δηλώνουν ότι τοποθετούνται πολιτικά στο χώρο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, δείχνοντας μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων.
Συν τοις άλλοις, στην έρευνα καταγράφονται μεταξύ άλλων και η άποψη που έχουν οι πολίτες ως προς το ποιά στάση πρέπει να κρατήσει ο νέος φορέας αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών την επόμενη μέρα, όπου οι περισσότεροι λένε να καθορίσει τη στάση του ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών (28%).
Όσον αφορά στην κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει οι περισσότεροι λένε να κινηθεί προς τα αριστερά σε ποσοστό 37,5%.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως και το 34% που ζητά διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων για να δημιουργηθεί ο νέος φορέας.
Όσον αφορά στο κοινωνικό στρώμα που πρέπει να εκφράσει, νικήτρια αναδεικνύεται καθαρά η μεσαία τάξη με 64,5%.
Πάντως και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δουν στα επιτελεία όλων των υποψήφιων αρχηγών μόνο το 11% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως θα πάνε να ψηφίσουν για αρχηγό της Κεντροαριστεράς.
Παράλληλα σκιαγραφείται το πολιτικό προφίλ των πολιτών που είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν καθώς και το τι θέλουν να εκφράσουν με τη ψήφο τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΜΕΙ..ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ Η ΦΩΦΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ !!!!