Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015: ΌΤΑΝ ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ! Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 20ηςΣεπτεμβρίου 2015, που διενεργήθηκαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου.
Προκλήθηκαν έπειτα από την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα στις 20 Αυγούστου, μετά από αποστασιοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της λεγόμενης "αριστερής πλατφόρμας", μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την ακολουθούν.
Τις εκλογές κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,46%, με δεύτερο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία με 28,10%. Με μικρότερα ποσοστά, κάτω από 7% ακολούθησαν η Χρυσή Αυγή (6,99%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη (6,28%), το ΚΚΕ (5,55%), το Ποτάμι (4,09%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,69%) και η Ένωση Κεντρώων (3,43%),

Ήταν τέτοια μάλιστα η χαρά του Αλέξη Τσίπρα τόσο επειδή ξανακέρδισε τις εκλογές και μάλιστα με ποσοστό άνω του 35%, όσο και επειδή κατάφεραν οι ΑΝΕΛ, διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις, να μπουν στη Βουλή, που το πανηγύρισε δεόντως στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλώντας στο βήμα τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένου, που αποθεώθηκε στην κυριολεξία από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, με τον θερμό εναγκαλισμό του με τον Τσίπρα να σηματοδοτεί την εποχή που ακολούθησε. Ήταν η στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν ένα και «γαντζώθηκαν» για τα καλά στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: