Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΛΑΜΙΑ: ΜΑΤ, ΕΝΤΑΣΗ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Επεισοδιακά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η διακοπείσα 16η συνεδρίαση…
Παρουσία μόνο 23 μελών της πλειοψηφίας, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8) η διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, που είχε ως βασικό θέμα την ψήφιση της εισήγησης για την απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών για ένα χρόνο σε ιδιωτική εταιρεία.
Αν και η συγκεκριμένη ψηφοφορία - που ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη συζήτηση ενός θέματος που κράτησε την Πέμπτη 10 ώρες - διήρκησε τρία λεπτά, για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο συνέβησαν αρκετά.
Αρχικά ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απαγόρευσαν την είσοδο σε οποιονδήποτε ήθελε να μπει στο κτίριο πλην δημοτικών συμβούλων και δημοσιογράφων,

Μετά την παρέμβαση των επικεφαλής της μειοψηφίας, διευκρινίστηκε ότι στην αίθουσα δεν μπορούν να περάσουν μόνο όσοι έχουν μηνυθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ για τη συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ακούστε το διάλογο με τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.

Ωστόσο όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας παρέμειναν στη στοά του κτιρίου αρνούμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία εωσότου απομακρυνθούν τελείως οι αστυνομικές δυνάμεις και υπάρχει πλήρη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στην αίθουσα.
Την ίδια ώρα γινόταν με την παρουσία 23 μελών της πλειοψηφίας η συνεδρίαση με την υπερψήφιση της επίμαχης εισήγησης. Στα πρώτα 20 με 25 λεπτά απουσίαζαν της αίθουσας και οι κκ Μώρης και Κερπινιώτης, οι οποίοι καθυστέρησαν να προσέρθουν, ωστόσο ο πρώτος είχε προλάβει να ψηφίσει «όχι» στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση.
Για το πρώτο μισάωρο πάντως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε εκτός παρά εντός της αίθουσας συνεδριάσεων. Δύο συμβασιούχοι (οι κκ Μπρέκης και Χουσιάδας) για τους οποίους υπήρχε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, όταν θέλησαν να εισέλθουν στην αίθουσα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Στη συνέχεια η ένταση πέρασε εντός αιθούσης με την είσοδο σε αυτή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Γιάννη Τσούνη συνοδευόμενος από μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λαμιέων. Εκεί απειλήθηκαν και μηνύσεις εκατέρωθεν. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σημειώνουμε ότι και τα 43 θέματα της ημερήσιας διάταξης αναγκαστικά πέρασαν κατά πλειοψηφία, καθώς οι υπόλοιποι σύμβουλοι λογίζονται ως απόντες από τη λήψη απόφασης.
Ένταση ακολούθησε τέλος και κατά την αποχώρηση των συμβούλων της πλειοψηφίας, με την εκτόξευση ακόμη και καφέδων από το διαμαρτυρόμενο πλήθος. Δείτε σχετικά στιγμιότυπα:

Δείτε φωτογραφίες:
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: