Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ...

Babis Nikopoulos 
Θα είμαι πολύ σκληρός. Όπως είπε ο αγαπημένος μου φίλος Michel Chingon Nikolareaso ''Θεός'' μας ευλόγησε με το καλύτερο Real Estate του κόσμου, κι εμείς το... γαμήσαμε (αυτό είναι δικό μου σχόλιο).

Η τελευταία μας επιτυχία είναι οι Μαγκιές πάνω στα καμένα του Καλάμου, της Ζακύνθου, των Κυθήρων. Την ώρα που χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και σπίτια περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών γίνονται στάχτη, η κυβέρνηση ανακαλύπτει οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, η αντιπολίτευση και τα φερέφωνά της ανακαλύπτουν έλλειψη ικανότητας, σχεδιασμού και πυροσβεστικών μέσων και οι πυροσβέστες ανακαλύπτουν την... εξάντλησή τους. 
Μαζί με το θρήνο των πολιτών για αυτά που χάνονται από το ανελέητο πέρασμα της φωτιάς, ακούμε τη σιχαμένη βοή των κυβερνητικών διαπιστώσεων, των αντιπολιτευτικών φωνών, της εξάντλησης (!!) των πυροσβεστών.
Ακούστε ρε σεις.
Αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών κύριε υπουργέ, γι αυτό πληρώνουμε και συντηρούμε μία γαμημένη υπηρεσία που λέγεται ΕΥΠ. Σκοπός της είναι να μαθαίνει και να παρέχει πληροφορίες προς την κυβέρνηση για κάθε ασύμμετρη απειλή εναντίον της χώρας και των πολιτών κι η κυβέρνηση οφείλει να παίρνει άμεσα τα μέτρα της και να αποκρούει τους κινδύνους. Όταν αυτός ο κύκλος δεν λειτουργεί, σημαίνει ότι δεν κάνετε για τη δουλειά ρε μάγκες. Πως να το κάνουμε; Να μας πει σήμερα ο Τόσκας. Του είχε δώσει η ΕΥΠ πληροφορίες ή όχι; Αν ναι, πως τις αξιοποίησε, αν όχι γιατί τους κρατάει όλους αυτούς τους χαραμοφάηδες στη θέση τους, για να ρουφιανεύουν ποιους;
Εσύ τώρα κύριε Μητσοτάκη που από τις γαμάτες διακοπές σου βάζεις τον Κικίλια που καλοπερνάει στις διακοπές του παρέα με τη Μπαλατσινού να βγάζει πύρινες αντιπολιτευτικές ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης. Άκου Μητσοτάκη κι εσείς ξεφτίλες του ΣΚΑΙ. Όταν ο άλλος πονάει για το σπίτι του και το δάσος του που έγινε στάχτη, γράφει στ αρχ@δια του τις αντιπολιτευτικές κορόνες σας. Τις ακούει και θέλει να κάνει εμετό. Το μόνο που δεν βάλατε το ΣΚΑΙ να μας πει ήταν ότι η φωτιά στον Κάλαμο ξεκίνησε γιατί πέταξε τσιγάρο ο Τσίπρας. Άντε γαμηθείτε ρε. Αυτή τη διαλυμένη πυροσβεστική παραδώσατε με τα γαμημένα μνημόνια σας, με τη διακυβέρνησή σας που σακάτεψε τη χώρα, με τη νοοτροπία που εμπεδώσατε στον τρόπο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού 40 χρόνια που ρημάζατε τη χώρα. Ας τρώγατε λιγότερα λεφτά ρε Μητσοτάκη εσείς και το ΠΑΣΟΚ, για να έχουμε περισσότερα πυροσβεστικά μέσα. Ή αν γουστάρεις κι είσαι μάγκας γύρισε σήμερα στο κράτος τα 150 εκ. που χρωστάει το κόμμα σου, για να αγοράσουμε κι άλλα ελικόπτερα. Και το ίδιο να κάνει κι ο κολλητός σου ο Αλαφούζος. Ο κήρυκας του μίσους και του πανικού. Να σας θυμίσω ''κύριε'' Κούλη και ''κύριε'' Αλαφούζο ποιο κόμμα κυβερνούσε όταν έγινε η βιβλική καταστροφή από τις φωτιές στην Πελοπόννησο με τους 19 νεκρούς στην Αερόπολη και στην Ηλεία; Nαι ρε, η χαζό-ΝΔ κυβερνούσε, μόλις πριν λίγα χρόνια.
Τέλος, εσείς πυροσβέστες μου που εξαντληθήκατε γιατί δουλέψατε σκληρά, δύο μήνες. Πόσο χεστήκαμε αλήθεια. Τους δέκα μήνες λοιπόν που κάθεστε αραχτοί και παίζετε τάβλι, που πάτε ότι ώρα θέλετε στην υπηρεσία σας, που παίρνετε τα οχήματα της υπηρεσίας και κάνετε βόλτες (ξέρω τι λέω ακριβώς), φροντίστε να ξεκουράζεστε καλά και να παίρνετε και βιταμίνες, γιατί ναι, μπορεί να χρειαστεί να σβήσετε πολλές φωτιές το καλοκαίρι. Τι να κάνουμε; Οι άχρηστοι πολιτικοί που σας διόρισαν κι ανέχονται τον τρόπο που λειτουργεί το Σώμα, είναι τόσο άχρηστοι που κάθε καλοκαίρι θα πρέπει να σβήσετε σε δύο μήνες 200 φωτιές. That's life. Take it or leave it. Είναι απλό!
Όλοι εσείς λοιπόν που σήμερα κάνετε Μαγκιές πάνω στα Καμένα, απλά βγάλτε το σκασμό. Και να ξέρετε ότι στο επόμενο στάδιο η επιλογή θα είναι η εξής: ή θα φύγετε εσείς από τη χώρα, ή θα φύγουμε όλοι εμείς οι πολίτες που παρακολουθούμε άναυδοι κάθε φορά, το τρισάθλιο ''έργο'' σας. Κι επειδή εμείς ήμαστε πιο πολλοί, μάλλον βλέπω να φεύγετε εσείς.
Την καλημέρα μου.../.

Δεν υπάρχουν σχόλια: