Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΟΧΗ» ΤΟΥΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Eδάφη και σύμβολα Ελληνικά οικειοποιείται ένας χάρτης που παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση του γενικού προξένου της ΠΓΔΜ στον Καναδά παραβιάζοντας την ενδιάμεση Συμφωνία.
Σύμφωνα με καταγγελία του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο γενικός πρόξενος της πΓΔΜ στο Τορόντο κ. Παλατσέφσκι εκπροσώπησε την κυβέρνηση των Σκοπίων σε αλυτρωτική εκδήλωση συμπατριωτών του στην οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.
Ο κ. Παλατσέφσκι απηύθυνε χαιρετισμό από εξέδρα με πίσω φόντο έναν μεγάλο χάρτη της πΓΔΜ, η οποία «εξαπλώνεται» μέχρι τον Θερμαϊκό, την Καβάλα και τη Φλώρινα δίχως να απουσιάζει και ένας τεράστιος ήλιος της Βεργίνας!,

Σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του επιπλήττει την κυβέρνηση των Σκοπίων τονίζοντας ότι παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου και τις αλλαγές προσώπων «φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα».
«Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα», αναφέρει το ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: