Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ

Αυτές οι ιδεοληψίες καμιά φορά που σε οδηγούν. Ο πρόεδρος της Βουλής, καθ´ όλα συμπαθής, έκανε αυτή τη δήλωση με δυο στόχους. Αφενός να δείξει ότι δεν έχασε την αριστεροσύνη του και αφετέρου να πει κάτι για να παραμείνει στη δημόσια συζήτηση.
Και οι δυο συνταγές είναι παλιές. Έχουν κατά κόρον χρησιμοποιηθεί από πολλούς άλλους πολιτικούς ίσης ή μεγαλύτερης εμβέλειας με τον πρόεδρο της βουλής, ο οποίος αλήθεια είναι, τάραξε τα νερά και του κόμματός του, αλλά και του κόμματος χάριν του οποίου είναι  πρόεδρος βουλής. Ως πρόεδρος βουλής θα έπρεπε λόγω της θεσμικής του θέσης να ξεχωρίζει τις ιδεολογικές του ιδέες από τις πολιτικές του αναφορές έτσι ώστε να μην εκνευρίζει ούτε το Μαξίμου ούτε την οδό Συγγρού που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία των ΑΝΕΛ.
Η αναφορά του κ. Προέδρου της  βουλής στη σημασία της  θρησκείας αγγίζει τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας με την παράδοση των ελλήνων πολιτών. Δεν μπορεί, παράδειγμα  να είσαι τρίτος θεσμικός παράγων μετά τον πρόεδρο Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό,
και να βγαίνεις τόσο απέναντι από την μεγάλη, την  τεράστια μερίδα της κοινής γνώμης που πιστεύει στον χριστιανισμό και την ορθοδοξία ο καθένας όπως το πιστεύει τέλος πάντων .
Άλλο το πολιτικό, άλλο το ιδεολογικό. Το πολιτικό επιχείρημα το λες για πολλούς λόγους ,το ιδεολογικό που είναι η σκέψη , η αντίληψη , τα πιστεύω σαν ανθρώπινη οντότητα γαλουχημένη όντως μέσα σε ένα σύστημα , όποιο και αν είναι αυτό, οφείλεις να το έχεις μακριά όταν εκπροσωπείς το θεσμό του προέδρου της βουλής.
Πιστεύω λοιπόν πως ο κ. Βούτσης που είναι πάντα μετρημένος στις αναφορές του και πολιτικός ήπιων τόνων, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις , απλός άνθρωπος στην καθημερινότητά του, δεν έπρεπε να κάνει τέτοιες αναφορές, θα έπρεπε να τις είχε αποφύγει. Άλλωστε η πίστη του καθενός είναι ξεχωριστή και την εκφράζει πάντα, όπως ο ίδιος θέλει και προτιμά. Δεν του το επιβάλει και δεν μπορεί να του το επιβάλει κανείς, όποιος και αν είναι αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: