Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΚΑΙ… «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑΣ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

Πρόγευση από την πόλωση και τους σκληρούς τόνους στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική αντιπαράθεση το φθινόπωρο δίνει η συνεχιζόμενη κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ πάνω από τα καμμένα της ΒΑ Αττικής.
Αφορμή αποτέλεσε η επίσκεψη Τσίπρα στις πυρόπληκτες περιοχές, ύστερα από τις βολές της ΝΔ για απουσία του επί τέσσερις ημέρες. Ο πρωθυπουργός δήλωσε, ωστόσο, πως η καταστροφή ήταν κατά 10 φορές μικρότερη από αυτή του 2009 στην ίδια περιοχή, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποιούσε ότι ακύρωσε την επίσκεψή του στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής λόγω της «πρωτοβουλίας» Τσίπρα.
Η παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ ήρθε μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook,
διατυπώνοντας παράλληλα έξι προτάσεις για «μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών». Σε αυτήν, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΒΑ Αττική προέκυψε μετά από τη δική του επιθυμία να επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά η κίνηση του Μαξίμου – κατά τον ίδιο – τον υποχρέωσε να ακυρώσει την επίσκεψη.
Η αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν έντονη και από ειρωνική έως επιθετική, αφού με ανακοίνωση «χρεώθηκε» η ακύρωση της επίσκεψης Μητσοτάκη στον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, επειδή – πάντα κατά το Μαξίμου – εκεί βρίσκονταν οι υπουργοί Τόσκας και Τζανακόπουλος. «Του συνιστούμε καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του», κατέληγε με χαρακτηριστικό τρόπο η ανακοίνωση.
Ακολούθησε σκληρή ανταπάντηση από την πλευρά της οδού Πειραιώς, με καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για «χυδαιότητες» και επαναφορά του αιτήματος για εκλογές: «Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως έναν σοβαρό και υπεύθυνο πρωθυπουργό και όχι έναν ηθοποιό σε κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις πάνω από τα καμμένα», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΔ.
Παράλληλα, νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε η καταγγελία της ΕΣΗΕΑ πως η κυβέρνηση «έκοψε» δημοσιογράφους του Σκάι και του Antenna από την κάλυψη της επίσκεψης Τσίπρα στις πυρόπληκτες περιοχές. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, με μήνυμά του στο Twitter, σημείωσε: «Από το «σταματήστε τα τιτιβίσματα» έφτασαν να απαγορεύσουν στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Ακολουθούν πιστά τα πρότυπά τους», υπονοώντας ασφαλώς τη Βενεζουέλα.
Είχε, άλλωστε, προηγηθεί η επίθεση – μέσω Facebook – του Παύλου Πολάκη στους δημοσιογράφους του Σκάι για την κάλυψη των πυρκαγιών, με κατηγορίες για πολιτικά κίνητρα και σύνδεση με τη ΝΔ και την πολιτική της. Γεγονός που σε συνδυασμό με τις αόριστες καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και άλλων κυβερνητικών στελεχών για «οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης» δηλητηριάζει ακόμη περισσότερο το κλίμα.


Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: