Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΖΗΛΕΨΑΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! ΌΤΑΝ Ο ΒΥΡΩΝ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Μνήμες από το θλιβερό καλοκαίρι του 2007 με τις φονικές πυρκαγιές ξυπνούν αυτές τις ώρες, ευτυχώς όχι ως προς τον απολογισμό των πυρκαγιών που μαίνονται σε διαφορές περιοχές της χώρας, αλλά λόγω του τρόπου αντιμετώπισης των πυρκαγιών εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας.
Και αυτό διότι οι ομοιότητες στις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 με την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου είναι προφανέστατες και «βγάζουν μάτι». Εξάλλου, η «στενή σχέση» Καραμανλή- Τσίπρα και της Καραμανλικής ΝΔ με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι πρωτόγνωρη και εδώ και καιρό γνωστή!
Ειδικότερα, την αρχή έκαναν χθες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη του Νίκου Τόσκα, που ζήλεψαν τις «θεωρίες συνωμοσίας» που έλεγαν στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2007, λέγοντας πως υπάρχει «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου». Σύμφωνα μάλιστα με τα συγκεκριμένα στελέχη,
σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4). Το ίδιο επιχείρημα και πιο «ξάστερα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής: «Είναι οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα».
Ας θυμηθούμε τώρα τι έλεγαν το 2007 στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή με χαρακτηριστικές τις δηλώσεις του τότε αρμόδιου υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα.
«Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων» έλεγε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφερόμενος στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή για την καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που κατακαίγανε την Ελλάδα.
Βέβαια δεν έμεινε μόνο εκεί αφού το «τερμάτισε», λέγοντας πως υπήρχαν οργανωτές εμπρηστικού σχεδίου. «Ήθελαν να καεί η χώρα. Αποδόμηση Πολύδωρα. Αποδόμηση Καραμανλή. Ανατροπή της κυβέρνησης. Είναι βέβαιο, πως κάποιοι έπαιξαν τα ρέστα τους, για να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή», έλεγε μετέπειτα σε συνέντευξή του ο Βύρων Πολύδωρας.
Όπως δήλωνε το 2011 ο πρώην υπουργός, «είπα την αλήθεια και με τις ασύμμετρες απειλές και με τον στρατηγό άνεμο». «Το έβλεπα μπροστά μου, ότι δεν ήταν τυχαίες οι φωτιές. Καιγόταν η Ελλάδα από τον Γράμμο μέχρι το Γύθειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: