Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ! ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

Αφού εμφανίστηκε μετά από 4 μέρες απουσίας και περιορίστηκε μόνο σε αναρτήσεις στο twitter, κάνοντας διακοπές(;) ενώ η μισή χώρα καιγόταν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε πως η καταστροφή στην Ανατολική Αττική είναι περιορισμένη!
Ειδικότερα, μιλώντας για την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι επί τέσσερις ημέρες, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα καταπράσινου δάσους και προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες κατοικίες (υπολογίζεται σε τουλάχιστον 18.500 στρέμματα καμένου), είπε πως «αποφύγαμε τα χειρότερα» και πως «η εικόνα αυτή την ώρα είναι μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης»,



Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο πρώτος απολογισμός δείχνει ότι καταστράφηκαν 15.000 στρέμματα και έκανε και τη σύγκριση μάλιστα με την καταστροφή του 2009, όπου, όπως ανέφερε, είχε καταστραφεί 150.000 στρέμματα.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός που επιθεώρησε από το ελικόπτερο τις καμένες εκτάσεις ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και άκουσε από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, που ήταν στα μέτωπα της φωτιάς αδιαλείπτως όλο αυτό το διάστημα, πως το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου η κατάσταση ήταν απελπιστική, όμως με ολονύκτια υπερπροσπάθεια οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να ανακόψουν την πορεία της και να την περιορίσουν. Ανέφερε ακόμη ότι φοβήθηκε για επέκταση της φωτιάς στην Πάρνηθα, ακόμη και για ανθρώπινες απώλειες. Όμως, «όλο το παιχνίδι κρίθηκε χθες το βράδυ», όταν οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στις εστίες ανάφλεξης ακόμη και με 300 μέτρα σωλήνα.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι μιλούν για μεγάλες ευθύνες όσων είχαν αναλάβει τον συντονισμό των δυνάμεων, αναφέροντας μάλιστα ότι η κατάσταση δεν εκτιμήθηκε σωστά στην αρχή της πυρκαγιάς και έτσι το μέτωπο ξέφυγε από τον Κάλαμο, πέρασε στο Βαρνάβα για να καταλήξει στο Καπανδρίτι απειλώντας να περάσει μετά το Πολυδένδρι ως την περιοχή της Μαλακάσας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους, είναι τουλάχιστον 20 τα σπίτια που είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς, είτε υπέστησαν πολύ σημαντικές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: