Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»
         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ειδικότερα θα επισκεφθεί το νέο ΧΥΤΥ στην Άμφισσα και τις επεκτάσεις των ΧΥΤΑ Χαλκίδας και Θήβας. Στη συνέχεια, παρουσία του κ. Υπουργού και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, θα υπογραφεί στα Γραφεία του ΦοΔΣΑ η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας,
ενός έργου που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων της περιοχής, σύμφωνα με τους στόχους που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο.
Στη συνέχεια, στις 16.00 ο κ. Υπουργός θα παρευρεθεί στη σύσκεψη εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών, όπου θα παραστούν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας, εκπρόσωποι του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας, Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων.
Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι τρόποι και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επίτευξη των στόχων που τίθενται μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων των Δήμων.
Θήβα, 16/07/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: