Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ …3Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ποιοι θα μετέχουν στην ΚΟΕΣ και τη Γραμματεία ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ

Τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη οργανώνουν ήδη στην Χαριλάου Τρικούπη, μια και επιθυμούν έναν ξεχωριστό εορτασμό. 
PASOK1
Το θέμα συζητήθηκε σε κλειστή σύσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά με στενούς συνεργάτες της. Σε αυτήν, κατέληξαν στο ότι θα πρέπει να διοργανωθεί μία μεγάλη εκδήλωση τύπου Ζαππείου, ανεξάρτητα από το αν θα γίνει στο Ζάππειο ή κάπου αλλού, κάτι που μένει να αποφασιστεί ακόμα.
Στην εκδήλωση, θα αναδεικνύεται η διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο, από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ενώ θα δίνεται μέσα από την ‘ματιά’ της προέδρου, όπως συνηθίζουν να λένε, το όραμά τους για το μέλλον του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Θα υπάρχουν, ασφαλώς, τα απαραίτητα βίντεο με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ,
από την παρουσίαση ακόμα της διακήρυξης του κόμματος, μέχρι τις πιο μεγάλες στιγμές του κόμματος στην πορεία προς την εξουσία, και τα επιτεύγματά του όσο ήταν στην κυβέρνηση υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου ή τους διαδόχους του, ενώ θα εστιάσουν στην προσφορά του κόμματος διαχρονικά στους ‘μη προνομιούχους’. Προβλέπονται ακόμα διαδραστικού τύπου εμπειρίες, προκειμένου όσοι βρεθούν στα ‘γενέθλια’ του κόμματος να νιώσουν ως ένα κομμάτι της Ιστορίας του.
Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, η Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ)του ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτή της Γραμματείας της ΚΟΕΣ.
Όσον αφορά στην ΚΟΕΣ, που στα δύο τελευταία συνέδρια του ΠΑΣΟΚ η σύνθεσή της ξεπερνούσε τα 800 άτομα, θα είναι ‘θεσμική’. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μετέχουν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος , οι Γραμματείς των τομέων του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της τελευταίας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του τελευταίου Πολιτικού Συμβουλίου κ.α.
Μεταξύ των σκέψεων που υπάρχουν είναι να μετέχουν ακόμα οι Γραμματείς των κατά τόπους Νομαρχιακών Επιτροπών, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας, εκπρόσωποι των PES Activists, καθώς και στελέχη εξ αυτών που συνέβαλαν στην προσπάθεια συμπόρευσης με το Ποτάμι στην πρώτη φάση της προσέγγισης. Στην Γραμματεία της ΚΟΕΣ, πάλι, που στόχος είναι να αποτελείται από το πολύ 25 άτομα, προκειμένου να είναι περισσότερο ευέλικτη, μια και θα κληθεί να λάβει σειρά αποφάσεων στην πορεία προς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα μετέχουν αυστηρά μέλη της τελευταίας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς και τομεάρχες του τελευταίου.
Ειδικότερα, πέραν από τον Βασίλη Κεγκέρογλου που έχει οριστεί στη θέση του Συντονιστή της ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ, για συμμετοχή στην Γραμματεία της ΚΟΕΣ ακούγονται ακόμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης και η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Νάντια Γιαννακοπούλου, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, οι πρώην βουλευτές Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης και Τόνια Αντωνίου, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, ο Αντώνης Σαουλίδης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: