Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

KΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ….Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με δεδομένο πως το γκρουπούσκουλο των Ψεκασμένων δεν θα
μπει στη βουλή στις επόμενες εκλογές, μην απορήσετε αν δείτε τον Ακροδεξιό υδατάνθρακα στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσει βουλευτική ασυλία για την επόμενη περίοδο,που τόσο πολύ θα την χρειαστεί..
Δεν τους αποκάλεσε τυχαία ''συντρόφισσες και συντρόφους'' τους συριζόβλακες συνέδρους στο τελευταίο συνέδριο τους..
Συνεχίζει να παρέχει κάλυψη στον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση του Noor 1 η κυβέρνηση, με τον υπουργό Άμυνας να επιχειρεί από το βήμα της Βουλής να περάσει στην αντεπίθεση και να ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ πως αποτελούσε καθήκον του η επικοινωνία με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε – επίσης στη Βουλή – και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι ο κ. Καμμένος πράγματι έκανε το καθήκον του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον Σκάι, δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία παράνομη πράξη, τίποτα παραθεσμικό, εξωθεσμικό και παράνομο»,

Πρόσθεσε ότι «δεν παρεμβαίνει κανείς στη Δικαιοσύνη με το να μιλάει ο οποιοσδήποτε με κάποιον που είναι στη φυλακή. Θεσμικά δεν είναι ούτε σωστό ούτε λάθος, αλλά δεν απαγορεύεται και δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα».
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τόνισε για τη συνομιλία του με τον κ. Γιαννουσάκη πως «τηλεφωνήθηκα μαζί του γιατί είχα υποχρέωση από τη στιγμή που ο μάρτυρας ήθελε να αποκαλύψει στοιχεία και φοβόταν ότι κινδυνεύει η ζωή του», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είχε συμβουλευτεί νωρίτερα δικαστικό λειτουργό.
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε πως ενεπλάκη και λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργός Άμυνας, διότι τίθενται και θέματα εθνικής ασφάλειας, αφού η υπόθεση του Noor 1 αφορά και Τούρκους.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χτυπάει» τον κ. Μαρινάκη λόγω της πώλησης του ΔΟΛ σε εκείνον αντί του «εκλεκτού» της, Ιβάν Σαββίδη, με τον υπουργό Άμυνας να απαντά ταυτίζοντας τον κ. Μαρινάκη με τον Γιώργο Κοσκωτά. Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν συνομίλησε ή όχι με τον λιμενικό υπάλληλο Παναγιώτη Χριστοφορίδη, με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να τον καλέσει να καταθέσει στη Βουλή τις τηλεφωνικές του συνομιλίες.
Αντίστοιχα, ο κ. Κοντονής, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κ. Καμμένος «προσπάθησε να ενθαρρύνει τον μάρτυρα με όποιον τρόπο μπορούσε να πράξει ό,τι όφειλε να πράξει».
«Εάν εσείς είχατε έναν υπόδικο που σας λέει ότι κινδυνεύει η ζωή του και θέλει να καταθέσει και άλλα στοιχεία, τι θα του λέγατε; Δεν ξέρουμε τι λες, επειδή έχεις καταδικαστεί πρωτόδικα, δεν σε ακούω;», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τον ενημέρωσε άμεσα ο κ. Καμμένος και εκείνος, με τη σειρά του, ενημέρωσε τις εισαγγελικές Αρχές. «Τα στοιχεία που δίνει ο Γιαννουσάκης θα διερευνηθούν δικαστικά, όπως και όσα λέει γι’ αυτούς που τον πιέζουν», σημείωσε.
Οι καταγγελίες Γιαννουσάκη και η αναφορά Μαρινάκη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διαβιβαστούν στη Βουλή, ενώ το τμήμα των ερευνών που δεν αφορά στα πολιτικά πρόσωπα θα παραμείνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση ο κ. Γιαννουσάκης.
Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ υποστηρίζει ότι «η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε με αοριστολογίες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ήταν σε εμφανή αδυναμία να εξηγήσει στους βουλευτές και στους πολίτες για ποιο λόγο επικοινώνησε 12 φορές σε διάστημα λίγων ημερών με τον φυλακισμένο ισοβίτη και τι ακριβώς είπαν».
Και συνεχίζει, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό: «Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτόν το χειρισμό. […] Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν και μετά από αυτό στηρίζει τον κ. Καμμένο».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Δε θα συγκυβερνήσουμε ποτέ με το ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε διαφορές στα εθνικά θέματα… Ούτε νεκρός δε συνεργάζομαι με όσους έχουν ψηφίσει μνημόνιο… Δε θα ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά… Ο Μουζάλας θα φύγει» ναι τα ψέματα του Πάνου Καμμένου είναι σχεδόν αμέτρητα.

Ανώνυμος είπε...

Μητσοτακικό δημιούργημα είναι ο Καμμενος τι περιμένατε