Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

«ΧΟΥΝΤΟΠΟΥΛΑ, ΧΟΥΝΤΟΠΟΥΛΑ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΟΥ ΖΗΤΩ…»

Ο Μητροπολίτης Ύδρας, Εφραίμ, στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εισηγήθηκε να καταργηθούν τα εξής τραγούδια από τα βιβλία των θρησκευτικών: «Umbrella», «Συννεφούλα» και «Μπαγάσας» καθώς και κάποια αντιπολεμική γελοιογραφία.

Καλά να λογοκρίνει το παπαδαριό τον Άσιμο. Αλλά και τη Συννεφούλα; Γιατί; Ο Άσιμος είπε το Θεό «μπαγάσα», εντάξει. Με την καλή έννοια βεβαίως το είπε, αλλά χαμπαριάζει το «ταλιμπανιστήρι»; Δεν καταλαβαίνει τίποτα! Ο Σαββόπουλος όμως με τη συννεφούλα τι το αντιχριστιανικό είπε; «… τριγύρνα μ’ όσους θέλεις κάθε βράδυ». Α! ώστε έτσι, πήγαινε με πολλούς τα βράδια η αμαρτωλή; Στην κόλαση θα πάει! Στο πυρ το εξώτερο! Στα όρη στα άγρια βουνά! Όπα, αυτό είναι από ξεμάτιασμα…

Θεούσες αγάπες μου! Όχι καλέ, καμία σχέση με τον ISIS! Τυχαία κι αυτός απαγορεύει τη μουσική. Μπράβο σας όμως! Τον 21ο αιώνα να ασχολείστε με τι τραγούδια θα λογοκρίνετε! Τα άλλα τα προβλήματα τα λύσαμε. Φτώχεια, αδικία, εκμετάλλευση, καταπίεση… Τι έμεινε για να ηττηθεί ο Σατανάς; Να κόψουν οι παπάδες τα τραγούδια! Λαμπρά! Έκτακτα! Όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνας, παντού.

Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη του Κλήρου για την τέχνη. Από την εποχή της Ιεράς Εξέτασης και πολύ πιο πριν ακόμα. Όπου έβρισκαν καλλιτέχνη, που υποψιάζονταν, ότι δεν ήταν «δούλος του Θεού», δηλαδή δικός τους, (αφού αυτοί έχουν πάρει την «εκπροσώπηση» Του), κατέστρεφαν τα έργα, έκοβαν τα λόγια, κι έπειτα το λαρύγγι που τα ξεστόμιζε. Ή πιο συνηθισμένα, τον έκαιγαν.
Σαββόπουλε, είσαι πολύ τυχερός. Λίγους αιώνες πριν και θα γινόσουν… μπάρμπεκιου. Μα να πεις στην συννεφούλα γύρνα μ’ όσους θέλεις κάθε βράδυ; Και κάθε βράδυ κιόλας; Δηλαδή και σε ημέρες νηστείας; Πας γυρεύοντας. Περιμένω τους τζιχαντιστές να βγάλουν φεφτά, να αρχίσουν να πυροβολούν τα σύννεφα. Οι «δικοί μας» εδώ, μόλις τους ξεπέρασαν, δεν θα το αφήσουν έτσι.

Βρε τι πάθαμε με δαύτους! Δίκαια θα αναρωτηθεί κάποιος: Τι νοιάζει την Εκκλησία, τη θρησκεία, τι λέει ένα τραγούδι ή τι κάνει ο άλλος στην προσωπική του ζωή; Αφού λεν πως ο Θεός είναι Παντοδύναμος, έχει άραγε ανάγκη από τέτοιες ενέργειες, που σήμερα απλά γελοιοποιούν αυτούς που τις κάνουν, ενώ δημιουργούν ταυτόχρονα έκπληξη, οργή και αγανάκτηση;

Η θρησκεία αρχικά έγινε για να δώσει Ελπίδα. Να πει «δεν τελειώνουν όλα με το θάνατο». Ως εδώ καλά. Κάποιοι όμως εκμεταλλεύτηκαν αυτό το φόβο, καπηλευτήκαν τη θρησκεία και θέλουν να υποτάξουν τους ανθρώπους στη δική τους θέληση με σκοπό πάντα το κέρδος και την εξουσία. Τους φανατικούς δεν τους νοιάζει, αν κάνουν ζημιά στην ίδια τη θρησκεία, που τάχα υπερασπίζονται. Τους ενδιαφέρει να υποτάξουν. Κι όταν δεν καταφέρνουν με άλλο τρόπο να υποδουλώσουν, αρχίζουν τον «ιερό πόλεμο», που είναι ο πιο ανίερος από όλους.

Θέλουν να μας πουν πως θα ντυθούμε, τι θα φάμε, πότε θα κάνουμε έρωτα, τι θα ακούσουμε... μας καταπιέζουν ακόμα και στις πιο προσωπικές μας στιγμές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παπάδες δίνουν μεγάλη έμφαση στα «αμαρτήματα της σκέψης». Είναι δε πολλές φορές αντίθετοι σε κάθε πρόοδο, εκτός αν αφορά όπλα, ενώ θέλουν να ελέγχουν πλήρως την εκπαίδευση. Έχουν σκοπό τον πλήρη εξανδραποδισμό μας, προς όφελος βέβαια των ισχυρών, που είναι αυτοί, οι οποίοι τους χαρτζιλικώνουν, για να κάνουν δουλειά απείρως πιο αποτελεσματική από αυτή των μπάτσων και του στρατού… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: