Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΈΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Το πρόβλημα με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα δεν είναι τωρινό και όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ευθύνη για την διαιώνιση του και κυρίως για το εμπόριο ελπίδας.
Επειδή όμως ακούω γενικεύσεις ( αυτά έκανε το ΠΑΣΟΚ, μόνο ΠΑΣΟΚ , δεν υπάρχει τίποτε άλλο κλπ) και παρατηρούνται κρούσματα επιλεκτικής μνήμης να σας πω μια ιστορία όπως την έζησα. Τους οκτώ μήνες λοιπόν που ήμουν στο Υπουργείο Εσωτερικών (και πρόλαβα να καταστρέψω την χώρα) είχα την ευθύνη για τα ΚΕΠ και κοινωνικές δράσεις.
Τα ΚΕΠ μια «σύλληψη» του Σταύρου Μπένου και της Βάσως Παπανδρέου είχαν τύχει γενικής αποδοχής και οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί με βάση ένα πρόγραμμα της ΕΕ το οποίο έληγε έκαναν εξαιρετική δουλειά. Με χίλια ζόρια βρήκαμε κονδύλια για τα ΚΕΠ. Για τους σχολικούς φύλακες , την βοήθεια στο σπίτι , τους » επιτυχόντες του ΑΣΕΠ» και κατηγορίες συμβασιούχων δεν υπήρχαν χρήματα ούτε βέβαια δυνατότητα μονιμοποίησης που ήταν πάγιο αίτημα. Είχαμε,
και σαφή εντολή από Σημίτη να μην τους πουλήσουμε ελπίδα. Μόνο ότι μπορούμε και είναι νόμιμο ήταν τα λόγια του. Κατέλαβαν λοιπόν τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου με ταμπούρλα και σφυρίχτρες , και κάθε πρωί που έμπαινα και κάθε βράδυ που έβγαινα αφού φώναζαν «μαύρο , μαύρο» – εκλογές γαρ- μου επαναλάμβαναν μονότονα ότι η ΝΔ και συγκεκριμένα ο αρμόδιος περί αυτά κ. Παυλόπουλος τους έδινε διαφορετική, απολύτως αισιόδοξη για τα αιτήματα τους προοπτική. Μονότονη ήταν και η δική μου αρνητική απάντηση. Η συνέχεια σας είναι γνωστή. Είναι το γνωστό ανέκδοτο με την επανίδρυση του κράτους που τίναξε την μπάνκα, το χρέος και το έλλειμμα στον αέρα την περίοδο 2004 2009 και για την οποία για προφανείς λόγους δεν μιλάει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ενώ την αποθεώνει ο συνομιλών με ισοβίτες ιπτάμενος Καμμένος.
Και μην μου πει κανείς ότι αγνοώ τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για το πελατειακό κράτος. Είναι δεδομένες. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά: Ο νόμος Πεπονή για τον ΑΣΕΠ, αντιστάσεις άλλοτε μεγαλύτερες άλλοτε μικρότερες σαν αυτή που σας εξιστόρησα. Αυτή όμως η μονομέρεια και η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ από δυνάμεις που ζούσαν στον κόσμο τους ενώ ερχόταν η κρίση (ΝΔ) η ζητούσαν να δώσουμε και άλλα (ΣΥΡΙΖΑ) έχει παραγίνει.
Γράφει ο Νίκος Μπίστης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: