Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Έκπληκτος έμεινε ο Αλέξης Τσίπρας από τα όσα του είπε “On Camera” η Φώφη Γεννηματά αφού δεν περίμενε να του χαλάσει το επικοινωνιακό «όνειρο» που ζει σε σχέση με την απόφαση του Εurogroup.
Πίσω από τις κάμερες όμως ειπώθηκαν αρκετά. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην επικεφαλής της ΔΗΣΥ αρκετά υπεραισιόδοξος λέγοντας της ότι το Σεπτέμβριο η χώρα θα βγει στις αγορές για να του απαντήσει η κ. Γεννηματά ότι με πλεονάσματα 3% καμία οικονομία του κόσμου δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα. Ο κ. Τσίπρας δεν το αποδέχθηκε και όταν άρχισε να λέει ότι αντίθετα από την Ελλάδα οι σοσιαλιστές στην Ευρώπη βάζουν πλάτη, εκείνη του απάντησε ξεκόβοντας μια και καλή , την προσπάθειά να ενταχθεί στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας: Αλέξη μου την σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα , την εκφράζουμε εμείς, για να του πει στην ουσία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική συγγένεια με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που επιχειρεί να αποκτήσει σχέση.
Η κ. Γεννηματά ήταν αποφασισμένη να δράσει,
κατ΄αυτόν τον τρόπο όχι γιατί ήθελε να κάνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στην κάμερα, αλλά γιατί ήθελε να αποδείξει ότι τα πραγματικά κίνητρα του κ. Τσίπρα που προσκάλεσε του πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι γιατί πραγματικά ενδιαφέρεται για την χώρα αλλά για να περάσει το επικοινωνιακό του παιχνίδι μετά τη συμφωνία με τους δανειστές. Εξ ου και όπως του είπε, τώρα είναι αργά για αυτά που λές γιατί αν ήθελες πραγματικά να συνδιαμορφώσουμε κοινή άποψη τότε θα μας είχες καλέσει νωρίτερα και πριν ληφθούν οι αποφάσεις του Eurogroup.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ διατεθειμένος να ανοίξουν διάλογο για τις μεγάλες όπως τις είπε αλλαγές που προγραμματίζει τώρα που έκλεισε η συμφωνία. Αλλαγές που έχουν σχέση με την Τ.Α όπως είναι η αλλαγή του τρόπου εκλογής δημάρχων και αιρετών της Τ.Α μέσα από την απλή αναλογική, και οι αλλαγές που φέρνει ο υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην παιδεία. Οι οποίες όμως συναντούν την καθολική αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που διαφωνούν κυρίως με την επιστροφή ασύλου στα Πανεπιστήμια. «θέλω τις προτάσεις σας να τις μελετήσουμε» είπε ο κ. Τσίπρας στην Φώφη Γεννηματά η οποία προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στο συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης τέλος του μήνα.
Γενικά από τη Δημοκρατική συμπαράταξη θεωρούν ότι η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα βγήκε υπέρ τους γιατί έφερε τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση πολιτικά, πράγμα που φάνηκε αμέσως μετά τη συνάντηση όταν αναγκάστηκε το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει στις αιτιάσεις που έθεσε η κ. Γεννηματά ,μπροστά στην κάμερα. « Η κυρία Γεννημάτα και το ΠΑΣΟΚ έλαβαν την απάντηση που τους άρμοζε». Ανέφεραν κυβερνητικές πηγές που κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά τον αιφνιδιασμό της Φώφης Γενηματά. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές:
«Τη στιγμή που η κ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ από το 2010-2015 επέβαλε 65 δις ευρώ μέτρα,εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120 και το πήγαν στο 180% του ΑΕΠ και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες και μίλησαν για θηλιά, έλαβαν και την απάντηση που τους άρμοζε».
Ο αιφνιδιασμός έχει να κάνει με το ότι μπροστά στην κάμερα η κ. Γεννηματά και μετά μετά τις πρώτες κουβέντες σε ανθρώπινο επίπεδο, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό όπου και οι δύο ρώτησαν λεπτομέρειες για τα παιδιά τους και τις σπουδές τους, άρχισαν οι αιχμές.
«Το γεγονός ότι μας δίνεται ως χώρα κάποιος χρόνος, χωρίς αυτή την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να στοχαστούμε το μέλλον της χώρας και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας είναι καλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει. Οπότε…», ήταν η απάντηση της κ. Γεννηματά για να πάρει εκ νέου τον λόγο ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Σε ένα χρόνο θα σας βγάλω και θα σε πάρω μαζί με το Γιώργο να πάμε στο Καστελόριζο», της απάντησε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι η έξοδος από τα μνημόνια.
«Δοκιμάστηκαν όλα και τα μεγάλα λόγια» του είπε η κ. Γεννηματά.
«Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο ο δρόμος εξόδου από την κρίση», απάντησε ο κ.Τσίπρας.
Όλο αυτό δείχνει ότι η κ. Γεννηματά γνωρίζοντας τι γίνεται στο παρασκήνιο και προφανώς συζητώντας με τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ξέρει ότι η υπεραισιοδοξία του κ. Τσίπρα δεν θα οδηγήσει πουθενά και γι αυτό για να μην τρέφει φρούδες ελπίδες ο κόσμος, τοποθετήθηκε με αυτόν τον τρόπο στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να δείξει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις εμμονές και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να στραφεί στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που παραμένουν άλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: