Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΑ ΧΥΔΑΙΟΙ Η ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ;

Όταν συναντάς κάποιον που πρόσφατα είχε πάρε-δώσε με αυτή την αρρώστια που δεν θέλεις ούτε το όνομά της να πεις, και δεν είναι ο κολλητός σου που ξενύχτησες στο πλάι του, του λες ένα «περαστικά» ή ένα «σιδερένιος». 
Δεν προσπαθείς να αστειευτείς λέγοντας «πού ’σαι μωρή αρρώστια» ή «καρκίνος, ε; Εγώ σε είχα για υδροχόο» ή «βλέπω ότι έχεις αδυνατίσει. Μην ανησυχείς, εδώ θα σε ταΐσουμε». Το ότι ο Αλέκσης ο Τσίπρας το έκανε, δεν ήταν έκπληξη. Ήταν όμως άλλη μια αφορμή να αναρωτηθώ αν οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι τέρμα χυδαίοι ή τέρμα ηλίθιοι, και να υποβάλω τον εαυτό μου σε ένα ακόμα ψευτοδίλημμα.
Πριν από λίγες μέρες ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Μπαλάφας,
αναφερόμενος στο φόνο του 11χρονου στο Μενίδι έκανε λόγο για «στραβή» που έκατσε στην κυβέρνηση κάνοντάς μας να καταλάβουμε πως στραβή δεν είναι μόνο να σου σπάει το τακούνι, να σου σκίζεται το παντελόνι ή να βρίσκεις μια γρατζουνιά στο καινούργιο σου αυτοκίνητο, αλλά και ο ξαφνικός θάνατος ενός παιδιού από τη σφαίρα ενός κουμπουροφόρου γουρουνιού (ζητώ συγγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα που ποτέ δεν διανοήθηκαν να βαρέσουν μπαλωθιές μπας και δώσουν κάποιο περιεχόμενο στην κενή ύπαρξή τους).
Δυο-τρία 24ωρα αργότερα, στον λογαριασμό του τουίτερ του ανθρώπου που είναι επικεφαλής του υπουργείου της Άμυνας ανεβαίνει η φωτογραφία μιας γραβάτας με χαμογελαστά πουτσάκια. Ήταν μια στιλιστική πρόταση στον πρωθυπουργό και συνέταιρό του; Ήταν μια λεπτομερής καταγραφή όλων όσων κέρδισε η χώρα στη διαπραγμάτευση; Ήταν κάποιος τύπος μενού; Κανείς δεν ξέρει. Μπορεί ούτε ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος κατέβασε το τουίτ λέγοντας πως υπεύθυνο για την έκθεση των χαμογελαστών φαλλών ήταν «το παιδί». Ποιο «παιδί» δεν διευκρίνησε, αλλά από εκείνο το βράδυ που καταλάβαμε πως υπουργός της Άμυνας είναι ένας τύπος στου οποίου τον λογαριασμό μπορεί να μπει ένα «παιδί» που άμα γουστάρει μπορεί να ανεβάσει και καμία τουρκική σημαία να φλέγεται, κοιμόμαστε καλύτερα.  
Την επόμενη μέρα παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Κυβερνητικής Τηλεόρασης, ο Λάμπης ο Ταγματάρχης. Ένα τρολ τουιτάρει «Παραιτήθηκε λέει ο Ταγματάρχης από την ΕΡΤ. Στ’ αρχίδια μας» και ο Νικόλας ο Παππακός, ίσως για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία και για τα αισθήματα των δικών του υπουργικών όρχεων, κάνει ριτουίτ. Στη συνέχεια και μετά από πολύ κράξιμο, ισχυρίστηκε ότι το ριτουίτ του ήταν ένα «ανθρώπινο λάθος» για να μην μπερδευτούμε και πιστέψουμε πως ήταν ένα λάθος γαϊδουρινό ή χοιρινό ή μοσχαρίσιο.
Χθες, ο υπουργός παιδείας μπάρμπα Μυτούσης ισχυρίστηκε πως ο λόγος που το έγκλημα ζει και βασιλεύει στο ΑΠΘ είναι επειδή «το φοιτητικό κίνημα δεν είναι αρκετά ρωμαλέο». Δεν ξέρω ακριβώς πόσο ρωμαλέο θέλει το φοιτητικό κίνημα ο υπουργός, αλλά μάλλον το θέλει τόσο ώστε να μπορεί να δημιουργήσει Φοιτητικά Τάγματα Ασφαλείας που θα παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους (ή και στα λοστάρια τους) και θα επιβάλλουν τη θέλησή τους στους αποκλίνοντες από όσα το Κίνημα ορίζει.
Την ώρα που ο Γαβρόγλου παρακινούσε σε οργανωμένη αυτοδικία, ο γενναίος Φίλης χαρακτήριζε τον «πυρήνα» της πολιτικής της κυβέρνησης νεοφιλελεύθερο. Φυσικά, το έκανε με το πορτοφόλι του παχύ-παχύ από τα μισθά που χαρίζει η ψήφος στην πολιτική αυτή, γιατί ο γενναίος Φίλης είναι Αριστερός, δεν είναι κανά κορόιδο. Ακριβώς όπως και ο Σκουρλέτης. Ο υπουργός που μας ενημέρωνε ότι «η έκβαση των αντιφατικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αβέβαιη» ξεχνώντας να διευκρινίσει πως η αβεβαίοτητα δεν αφορά τον ίδιο, καθώς ο Σκουρλέτης ζει με τη βεβαιότητα της εξουσίας την οποία φροντίζει να απολαμβάνει στην υγειά των κορόιδων και της αβεβαιότητας από την οποία πηγάζει η εξουσία του.
Φαντάζομαι πως πολλοί από σας δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν τα παραπάνω είναι παραδείγματα πρωτοφανούς χυδαιότητας ή απύθμενης πνευματικής ανεπάρκειας. Ευτυχώς δεν χρειάζεται. Είναι και τα δύο. Γιατί χρειάζεται να είσαι φοβερά χυδαίος άνθρωπος για να θέλεις να πεις και να κάνεις όλα αυτά που λένε και κάνουν τα στελέχη και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά πρέπει να είσαι και εξαιρετικά ανεπαρκής πνευματικά για να αποκαλύπτεις με τετοια επιμονή και μεθοδικότητα τη χυδαιότητά σου. Και μπράβο σου!
*Όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο αφορούν την ειδησεογραφία της περασμένης εβδομάδας. ΝΑΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: