Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΥΠΟΥΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΤΟΞΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Κώνειο. Αρσενικό. Υδροκυάνιο. Μιλάμε για τα δηλητήρια που σκοτώνουν. Ήταν πάντα το μέγα όπλο στις ερωτοδουλειές απλά και στον πόλεμο της εξουσίας
Πώς να τον ξεπαστρέψεις τον άλλο, την άλλην; Τον δηλητηριάζεις. Ούτε στραγγαλισμούς, ούτε σφαίρες, ούτε αίματα. Με ελάχιστη ποσότητα, με λιγότερο από ένα γραμμάριο τον τελειώνεις, ακαριαία. Με το δηλητήριο ο άλλος «σταματάει», να κτυπάει η καρδιά του, να αναπνέει. Τέλος.
Λένε ότι στη φύση βρίσκεις το αντίδοτο σε κάθε δηλητήριο. Γιατί, όχι. Αν το βρεις το αντίδοτο, όμως. Τρέχα γύρευε.
Στις 11 Νοεμβρίου, το 2004, σκοτώθηκε, δηλαδή δηλητηριάστηκε ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος γεννήθηκε σα σήμερα το 1929. Με πολώνιο. Με το υπερδηλητήριο. Αν το παραθείο το χρησιμοποιεί μια χωριάτα για να ξεκάνει την γκόμενα του άντρα της, το πολώνιο είναι το δηλητήριο υψηλών αποστολών. Να σκοτώσεις έναν αρχινονό, έναν ασύλληπτο πράκτορα, έναν αρχηγό κράτους. Και να μη σε πάρουν πρέφα. Ποτέ.
Τι έγινε με τον Αραφάτ; Η γυναίκα του η Σούχα ποτέ δεν δέχθηκε ότι ο άντρας της πήγε φυσιολογικά. Τελικά,
διαπιστώθηκε ότι τον έστειλαν με πολώνιο, που είναι περισσότερο ραδιενεργό και από το ουράνιο. Γύρω στις 20 φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο βρήκαν ίχνη από πολώνιο στα εσώρουχα και στην οδοντόβουρτσα του Αραφάτ. Μόλις προ ημερών έγινε η τελική διαπίστωση από ελβετικό εργαστήριο.
Με πολώνιο καθάρισαν και τον πράκτορα της KGB Αλεξάντρ Λιτβιένκο. Δυο «συνάδελφοι» από την Μόσχα συναντήθηκαν μαζύ του στο Λονδίνο, σε ένα μπαρ, πριν το ματς Τσέλσυ-ΤΣΣΚΑ, Νοέμβριο 2006 και του έριξαν το δηλητήριο στο τσάι.
Το περισσότερο πολώνιο το παράγει η Ρωσία, μέχρι και 100 γραμμάρια το χρόνο, ποσότητα που είναι ικανή να σκοτώσει μέχρι ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: