Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΑΠΛΕΤΟ ΓΕΛΙΟ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Η είδηση που διαβάζουμε είναι σχεδόν πανομοιότυπη σε όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και μας λέει ότι ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 6ου Thessaloniki Pride, το Σάββατο το απόγευμα.
Πάνω από 13.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας πάλι στο σημείο εκκίνησης μας λένε τα σχετικά ρεπορτάζ ενώ παράλληλα μας ενημερώνουν ότι μια ακροδεξιά ομάδα από 20-30 άτομα που αυτοαποκαλείται"Ιερός λόχος" προσπάθησε να παρεμποδίσει την πορεία.

Αυτό το γεγονός σχολιάζει, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook ο Νίκος Σαραντάκοςκαι παραθέτουμε ασχολίαστα τα γραφόμενα του:

Έχει γούστο το γεγονός ότι η ομάδα των ακροδεξιών που προσπάθησαν να εμποδίσουν την παρέλαση ομοφυλόφιλης περηφάνιας στη Θεσσαλονίκη αυτοονομαζοταν "Ιερός Λόχος".

Και έχει γούστο διότι σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές ο θηβαϊκός Ιερός Λόχος, που επέτρεψε στη Θήβα να ηγεμονεύσει για μικρό διάστημα στην Ελλάδα, κατανικώντας τους Σπαρτιάτες, απαρτιζόταν από 150 ζευγάρια, από εραστές και ερωμένους.

Λέει ο Πλούταρχος, τὸ δ’ ἐξ ἐρωτικῆς φιλίας συνηρμοσμένον στῖφος ἀδιάλυτον εἶναι καὶ ἄῤῥηκτον, ὅταν οἱ μὲν ἀγαπῶντες τοὺς ἐρωμένους, οἱ δ’ αἰσχυνόμενοι τοὺς ἐρῶντας, ἐμμένωσι τοῖς δεινοῖς ὑπὲρ ἀλλήλων....

Ο μεν αγαπάει τον γκόμενό του και τον υπερασπίζεται, ο δε ντρέπεται να φανεί δειλός στα μάτια του γκόμενού του, κι έτσι ο λόχος που απαρτίζεται από ερωτικά ζευγάρια είναι αδύνατο να διαλυθεί και να διασπαστεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: