Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η… ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΠΕΒΑΙΝΕ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ «ΌΧΙ»

Το σκηνικό γύρο από το αστυνομικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70 Blackhawk που συνετρίβη στην Τουρκία φαίνεται πως περιπλέκεται οδηγώντας στην τροφοδοσία για σενάρια συνωμοσίας καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, τα 12 θύματα ήταν μέλη της εκλογικής επιτροπής.
Παρ’ όλα αυτά είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, στο ελικόπτερο επέβαιναν 7 αστυνομικοί, 1 δικαστής, ένας στρατιωτικός και άλλα 3 άτομα μάλλον μέλη του πληρώματος. Όλοι οι αξιωματούχοι ήταν μέλη της εκλογικής επιτροπής της επαρχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι,
η επαρχία Τουντσελί ψήφισε με 80,4% «Οχι» και 19,6% «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των επιβαινόντων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιζώντες αφού κάποιοι από τους επιβαίνοντες επικοινώνησαν με τις αρχές ζητώντας βοήθεια.
Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ περίπου στις 11.40 και πιθανολογείται ότι συνετρίβει σε μη κατοικημένη απόκρημνη και βραχώδη περιοχή με μεγάλο υψόμετρο ανάμεσα στα χωριά Τσαμπουλάκ και Κοτσάτεπε λόγω της κακοκαιρίας. Μάλιστα, η πυκνή ομίχλη κάνει πολύ δύσκολο το έργο των διασωστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: