Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ «ΕΧΘΡΟΥΣ» ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ «ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ»

TA ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Η αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με τα εγκαίνια των δρόμων, αναγκάζει το Μαξίμου να οξύνει περαιτέρω την πολιτική αντιπαράθεση και γι’ αυτό κλιμακώνει την προσπάθεια του να βρει «εσωτερικούς εχθρούς», οι οποίοι θα ευθύνονται για τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.  
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγωνιώδη αναζήτηση «συνωμοτών» αναλαμβάνουν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ωφελούνται από την ηγετική ομάδα που περιστοιχίζει τον Τσίπρα, αλλά και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτήν.
Πρόκειται για μία μέθοδο συσπείρωσης του πιο σκληρού τμήματος της βάσης του κυβερνητικού κόμματος πριν από την υπογραφή εξαιρετικά δυσάρεστων μέτρων,
που θα ρίξουν ακόμη πιο χαμηλά την δημοτικότητα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά του Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός κι οι συνεργάτες του θα υποστηρίξουν ότι υπέγραψαν τη μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη μείωση των παλαιών κύριων συντάξεων, την αύξηση της φορολογίας των χαμηλών εισοδημάτων και άλλα εξαιρετικά σκληρά μέτρα για να εξουδετερώσουν την … «συνωμοσία» που εκδηλώθηκε σε βάρος της κυβέρνησης λίγο πριν από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με 15 μήνες καθυστέρηση και με πρόσθετα μέτρα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.
Ουσιαστικά ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του ζητούν από τους ψηφοφόρους τους που δεν συμμετέχουν στη νομή της εξουσίας να δείξουν κατανόηση και να επιτρέψουν την παράταση της παραμονής τους στην εξουσία στο όνομα της εξουδετέρωσης του ανύπαρκτου σχεδίου αποσταθεροποίησης , που υποτίθεται ότι προωθούν οι ηγεσίες ( κι όχι ολόκληρα τα κόμματα) των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ!
Στην ελάχιστα πιθανή περίπτωση ( αλλά όχι απίθανη) που δεν υπογράψει ο Τσίπρας αυτά που του ζητηθούν για να πάρει η χώρα την δόση που αναλογεί στο κλείσιμο της αξιολόγησης τον Ιούνιο και να την επιστρέψει τον Ιούλιο στους πιστωτές εκπληρώνοντας τις τοκοχρεωλυτικές του υποχρεώσεις, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θα ισχυρισθούν ότι ήθελαν να κλείσουν την αξιολόγηση αλλά σκοτεινοί κύκλοι του εξωτερικού και αυτοί που πήραν μέρος στο ανύπαρκτο σχέδιο αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό, στάθηκαν εμπόδιο στην ομαλή εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Οι συνέπειες όμως θα είναι τόσο μεγάλες για την οικονομία και την κοινωνία , ώστε ελάχιστοι θα δώσουν σημασία στα ψέματα και στις πολιτικές δικαιολογίες που θα προβάλει ο Τσίπρας για την επιστροφή στην κρίση του 2015.
Το βασικό κυβερνητικό σενάριο λοιπόν, είναι ψηφίζουμε ακόμη σκληρότερα μέτρα… ως απάντηση στο ανύπαρκτο σχέδιο αποσταθεροποίησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Πολύ φτηνή δικαιολογία από έναν πρωθυπουργό που επεδίωξε να καταγραφεί ως… σύγχρονος «Τσε Γκεβάρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: