Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ «ΠΑΙΖΕΙ» ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ!

Σοβαρά πάσχοντες και δη καρκινοπαθείς, που λαμβάνουν ενδοφλέβια θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου βρίσκονται στον αέρα μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι θα γίνει περικοπή των θεραπειών! Για το θέμα μάλιστα λέγεται ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Υγείας.
Ερώτηση για την πρωτοφανή αυτή απόφαση κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου προς την ηγεσία του ΥΥΚΑ, εάν όντως έδωσε την εντολή και τι προτίθεται να κάνει με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τις θεραπείες αυτές.
Συγκεκριμένα:
1) Εάν όντως ισχύει ότι η εντολή για την περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών προς τους καρκινοπαθείς εδόθη από το Υπουργείο Υγείας; Αν όχι γιατί εδόθη αυτή η εντολή από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;
2) Πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απαράδεκτη περικοπή στην ενδοφλέβια,
θεραπεία των καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;
Συνέχεια στο θέμα δίνει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ βγάζοντας στο φως περισσότερες λεπτομέρειες.
Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ
«Έκλεισε το μπάτζετ του Νοσοκομείου Βόλου για χημειοθεραπείες και διώχνουν από την περασμένη Δευτέρα 20-3-2017 καρκινοπαθείς, προς άγνωστη κατεύθυνση», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν:
Η Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου στελεχώνεται από δύο γιατρούς Ογκολόγους και πέντε νοσηλευτές.
Πραγματοποιούνται 400 συνεδρίες τον μήνα σε 200 καρκινοπαθείς κατά μέσο όρο.
Το μπάτζετ που διατίθεται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου είναι 220 χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Την Παρασκευή 17/3/2017 ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, κάλεσε τον Ογκολόγο κ. Ρήγα και παρουσία του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, του ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα δέχεται νέους καρκινοπαθείς για χημειοθεραπεία, λόγω υπέρβασης του μπάτζετ κατά 50%. Ο διοικητής είπε ότι ξοδεύουμε αντί για 220.000 ευρώ το μήνα 280.000 ευρώ.
Ο κ. Ρήγας αρνήθηκε να διώχνει τους καρκινοπαθείς και ο διοικητής του ανακοίνωσε ότι το έργο αυτό θα το αναλάβει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας.
Χαρακτηριστικά του ανακοινώθηκε ότι όποιος νέος καρκινοπαθής προσέρχεται στην Μονάδα για χημειοθεραπεία θα παραπέμπεται στον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ο οποίος θα αναλαμβάνει να τον διώχνει.
Πράγματι, από τη Δευτέρα 20-3-2017 έδιωξαν πέντε καρκινοπαθείς, που το Ογκολογικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έκρινε ότι πρέπει άμεσα να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία.
Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: