Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

«Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ- ΑΝ ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ ΤΟ 2010, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

«Ο Πρωθυπουργός μας έχει συνηθίσει τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του τόσο στον αντιπερισπασμό, τόσο στον λαϊκισμό όσο ακόμα περισσότερο στην προπαγάνδα», ανέφερε ο Σπύρος Καρανικόλας στο Action24 σχετικά με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
«Σε μια πολύ κρίσιμη εθνική στιγμή κυρίως για την οικονομία, ο κ. Τσίπρας επαναφέρει μια δοκιμασμένη για εκείνον τακτική για να αποπροσανατολίσει τον λαό, όπως και πάλι έκανε με την εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ και τον κομμάτων», συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ έχουμε επαναλάβει την πρόθεση μας να πούμε «ναι» σε κάθε εξεταστική επιτροπή και να βγουν όλα στο φως. Να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε κάνει αυτοκάθαρση και όποιος χρειάζεται να πάει στη Δικαιοσύνη. Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής πλέον από κανέναν. Το κρίσιμο ερώτημα,
που συνεχώς βάζουμε είναι ποιο διάστημα θα καλύψει αυτή η εξεταστική επιτροπή», επισήμανε ο κ. Καρανικόλας και συνέχισε: «Θα καλύψει επιτέλους την περίοδο 2004-2009 οπότε έγινε το μεγάλο πάρτυ και στην Υγεία; Θα καλύψει την περίοδο υπουργίας του κ. Αβραμόπουλου με την κατασπατάληση στα εμβόλια, που ήρθε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010 να εξοικονομήσει 80 εκ € στο ελληνικό δημόσιο; Μήπως πάλι και αυτή η εξεταστική επιτροπή θα αποτελέσει πλυντήριο της ευθύνης της δεξιάς και της Κυβέρνησης Καραμανλή; Εμείς περιμένουμε σαφής απαντήσεις. Ο κ. Κυρανάκης είναι εδώ να μας δώσει και μια απάντηση τώρα για όλα αυτά», διεμήνυσε ο αν. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, συνεχίζοντας την επίθεση στη ΝΔ για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή είπε πως «ένας από τους δείκτες που πρέπει να δούμε στην Υγεία για να αντιληφθούμε το πάρτυ που έγινε στην υγεία είναι αυτούσιος αυτός της φαρμακευτικής δαπάνης. Και επειδή έχω τα στοιχεία μπροστά μου θα μου επιτρέψετε να πω αναφορικά ότι το 2004 ήταν 2,4 δις € και το 2009 έφτασε στα 8,4 δις €. Και από αυτό και μόνο προκύπτει ότι δεν μπορούμε να γενικολογούμε για πάρτυ στην Υγεία αλλά να μιλήσουμε για εκεί όπου πραγματικά έγινε και είναι οι φαρμακευτικές δαπάνες. Γι’ αυτό και επί σκοπού ανέφερα την διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή και την περίοδο υπουργίας του κ. Αβραμόπουλου όπου το πράγμα διογκώθηκε ιδίως με τα εμβόλια TAMI FLU αν θυμάται ο κόσμος».
«Από την καρτέλα που μας δείχνετε για την εξέλιξη της δαπάνης υγείας στη Ελλάδα, αναφέρατε ότι προκύπτει πολύ μεγάλη δαπάνη τα έτη 2007, 2008 και 2009, και συμπληρώνω εγώ τα έτη δηλαδή που χρεοκόπησε η Χώρα. Για να τα λέμε πλέον αυτά στον ελληνικό λαό για να σταματήσει η καραμέλα που μονίμως κατηγορείται και λοιδορείται το ΠΑΣΟΚ. Η χρεοκοπία της Χώρας έχει ονοματεπώνυμο», επισήμανε ο κ. Καρανικόλας.
Σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε κόντρα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κυρανάκη, με τον Σπ. Καρανικόλα να αναφέρει: «Σας προκαλώ να απαντήσετε επί της ουσίας και όχι με λαϊκισμό κι εσείς. Ο κ. Παπανδρέου είπε «Λεφτά υπάρχουν εάν…» μην κρατάτε αυτό που θέλετε μόνο. Ο κ. Μητσοτάκης ευαγγελίζεται μια νέα συμφωνία με τον ελληνικό λαό και δεν λέει την αλήθεια. Προβάλετε ότι εσείς δήθεν δεν έχετε πει ψέματα στον ελληνικό λαό και ευαγγελίζεστε μια νέα συμφωνία αλήθειας αλλά ξεχνάτε και θα σας θυμίσω εγώ, τα ΖΑΠΠΕΙΑ του κ. Σαμαρά που είναι το βασικότερο. Όσο κι αν σας πονάει η αλήθεια θα την ακούσετε. Το 2010 η Χώρα χρεοκοπούσε ατάκτως γιατί το 2009 παραδώσατε στο ΠΑΣΟΚ καμένη γη. Του στείλατε τον λογαριασμό της περιόδου 2004-2009, περίοδο όπου αυξήσατε τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 96,66%, αυξήσατε το δημόσιο χρέος κατά 129% του ΑΕΠ, αυξήσατε το ετήσιο έλλειμμα – από πρωτογενές πλεόνασμα που αφήσαμε επί Κυβέρνηση Σημίτη σε έλλειμμα κατά 15,6 % του ΑΕΠ. Είναι στοιχεία αυτά που αμφισβητείτε;  Να σας θυμίσω και τα greek statistics; Κατηγορηθήκατε για απάτη από τον κ. Ρομπάι για απάτη ουσιαστικά, αφού ο ίδιος δήλωσε ότι από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επιτέλους φάνηκε η αλήθεια στην ελληνική οικονομία».
«Όταν η Χώρα τον Μάιο 2010 χρεοκοπούσε, εσείς προτάξατε το κομματικό σας συμφέρον πάνω από το εθνικό, ακριβώς ότι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να αναληφθεί στην εξουσία. Η μεγάλη σας επένδυση τόσο εσάς, της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο εθνικός διχασμός. Δεν στηρίξατε την εθνική προσπάθεια γι αυτό και σήμερα σερνόμαστε ακόμα στα μνημόνια. Αν είχατε βάλει πλάτη από το 2010, η Χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια όπως βγήκε η Κύπρος, η Πορτογαλία, όπως βγήκαν όλες οι χώρες», ήταν η δήλωση του Σπ. Καρανικόλα.
«Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά την ματαιοδοξία κάποιων να διατελέσουν Πρωθυπουργοί της Χώρας με κάθε κόστος. Γι’ αυτό εμείς σήμερα ως ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη λέμε υπεύθυνα στον ελληνικό λαό ότι κανένας από μόνος του δεν έχει μαγικό ραβδί και κανένας δεν έχει τη μαγική λύση. Πρέπει όλοι μαζί σαν Εθνική Ομάδα να πάμε με μία εθνική γραμμή και να διαπραγματευτούμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη Χώρα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί», κατέληξε ο ίδιος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΛΑΚΗ..ΚΑΛΕΣ.. ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ !!!!