Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΕ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΑΣ

3/6/2015. Τι έλεγε τότε μια εταιρεία. "Η ψήφος υπέρ του ΝΑΙ προηγείται με βραχεία κεφαλή: 43,3% ΝΑΙ, 42,9% ΟΧΙ και 13,8% αδιευκρίνιστη ψήφος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Από τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερη πόλωση τόσο στους ψηφοφόρους του ΝΑΙ όσο και του ΟΧΙ. Το τελευταίο 24ώρο έκλεισε η ψαλίδα μεταξύ των δύο επιλογών. Έτσι, η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που κάνει η MRB είναι η εξής: 50,2% ΝΑΙ και 49,8% ΟΧΙ.

Δηλαδή, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αβέβαιο, δεδομένου μάλιστα ότι η εκτίμηση της MRB έχει στατιστικό σφάλμα +_2,7%. Σημαντικό είναι ωστόσο ότι πλειοψηφούν αυτοί που προβλέπουν νίκη του ΝΑΙ. Στην παράσταση νίκης προηγείται το ΝΑΙ: 43,8% ΝΑΙ και 40,3% ΟΧΙ. Μία μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες το περιβάλλον παραμένει ιδιαιτέρως ρευστό και πολωμένο. Σημειώνεται ότι η έρευνα έγινε σε δείγμα 1325 ατόμων το διάστημα 2-3 Ιουλίου".

Και δεν ήταν η μόνη, που έλεγε τέτοια απίθανα. Το αποτέλεσμα; Γνωστό: 61,31% ΟΧΙ - 39,69% ΝΑΙ. "Ντέρμπυ" σε λέω! "Ρευστότατο" αποτέλεσμα, άσχετα τι έκανε η κυβέρνηση μετά. Κι από ακρίβεια; "Μόνο" 11,51% έξω!

Σήμερα, η ίδια εταιρεία, μας λέει μεταξύ άλλων, πως τάχα δεν θέλουμε να φύγουμε να φύγουμε από την παγίδα του Ευρώ, δηλαδή ότι είμαστε μαζοχιστές σε ποσοστό 59%! Να υποθέσω λοιπόν ότι η πλειοψηφία θέλει να φύγουμε, πράγμα που πανικοβάλει τους δοσίλογους. Έτσι ετοίμασαν τα γκάλοπ "λάστιχο": Τράβηγμα από δω, τράβηγμα από κει, να διαστρεβλώσουν τόσο την πραγματικότητα να τη φέρουν εκεί που θέλουν, ως νέος Προκρούστης. Οι ίδιοι πάντως δέχονται ότι η πλειοψηφία θεωρεί πως πρέπει να απορριφθούν τα νέα μέτρα σε ποσοστό 54,8%, ακόμα κι αν υπάρξει πιθανότητα να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Αυτό όμως δεν είναι αντίθεση με το παραπάνω; Δεν μπορεί το 59% να θέλει ευρώ και το 55% δραχμή. 59%+55%=114%! Τι διάολο; 

Μην κουράζεστε. Το πραγματικό αποτέλεσμα το είπε ο κόσμος στο δημοψήφισμα, όταν η ΝΔ και τα δεκανίκια της έβαλαν ακριβώς αυτό το ερώτημα, που δεν έβαλε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους τους οποίους καταλάβαμε όλοι μετά. Μνημόνιο και Ευρώ ή ΟΧΙ; Το Μνημόνιο με το Ευρώ πάτωσαν.
Όσο για την "άνοδο" κάποιων βρικολάκων, να τους πω "μην φάτε έχουμε γλάρο".
Ρε Κούλη, εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πατώσει, απόλυτα φυσικό με όσα κάνει, αλλά ... αφού λες πως έχεις "ρεύμα" και θες τόσο εκλογές, γιατί δεν παραιτούνται οι βουλευτές της ΝΔ, να γίνει, όπως τότε με τον Τσοβόλα στη Β' Αθήνας, να δούμε και τι θα πάρετε; Δεν το κάνει, γιατί εκείνο που θα πάρει, κι αυτός και κάθε μνημονιακός δοσίλογος, είναι τα "μέζεα" του κόσμου.

ΔΕΝ μπορούμε να πληρώσουμε άλλα "κερατιάτικα". Δεν έχουμε, δεν μας αφήσατε ούτε καν σώβρακα. Πως να σας το πούμε ευγενικά; Πηγαίνετε στο διάολο κι εσείς και η ΕΕ και η αξιολόγησή σας. Για τους περισσότερους που "κλείσιμο αξιολόγησης" σημαίνει νέα μαρτύρια, μη σώσει και κλείσει ποτέ συμφωνία. Αλλά δυστυχώς, ήδη τα έχουν συμφωνήσει με τα αφεντικά. Όλοι τους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση... Άλλη μια φορά μας δουλεύουν άγρια.

Εκείνο που δεν ξέρουν, είναι ότι τους μάθαμε, τους έχουμε πάρει είδηση... 




Γράφει ο mitsos175.

Δεν υπάρχουν σχόλια: