Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ: ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ «ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ»

Η αξιολόγηση θα κλείσει, «ίσως όχι την Δευτέρα (σήμερα, 20 Φεβρουαρίου)», εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.
Όπως είπε, ήδη διαφαίνεται πως έχουν συμφωνηθεί μειώσεις στο αφορολόγητο, καθώς και μελλοντικές μειώσεις στις συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Αναφορικά με το νόμισμα, είπε ότι υπάρχουν, ισχυροί κύκλοι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ενδιαφέρονται για το πέρασμα σειράς χωρών σε εθνικό νόμισμα και «βάζουν και λαϊκό κόσμο να μιλά γι’ αυτό».
Σχετικά με την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού,
διευκρίνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τέτοια ρεύματα: «Το ΚΚΕ δεν βάζει πρώτα την έξοδο από την Ευρωζώνη, εμείς μιλάμε για άλλο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα, αν φύγεις από ένα νόμισμα και όλα τα άλλα μείνουν ίδια, τότε θα κάνεις «μια τρύπα στο νερό»», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμβάλλει σε μία κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος, τονίζοντας ότι αυτό είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής και υπεύθυνης στάσης, ενώ ταυτόχρονα μια τέτοια στάση συμφέρει το εργατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: