Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ "ΖΟΜΠΙ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο "ΒΑΡΗΚΟΟΣ" ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Στην περίπτωση των "αμετανόητων" του Καραμανλή, υπάρχουν ένα-δύο προβληματάκια.
Πριν από λίγο καιρό,πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου, στο οποίο οι συγγραφείς αποδίδουν την έκρηξη του δημοσίου χρέους στη διακυβέρνηση Σημίτη, επιχειρώντας την πλήρη "αθώωση" της διακυβέρνησης Καραμανλή. Παρουσία του Κώστα Καραμανλή.
Πριν από λίγες μέρες, σε μια παρόμοια εκδήλωση οι συγγραφείς ενός άλλου βιβλίου, "αθωώνουν" τη διακυβέρνηση Καραμανλή από τις φωτιές που έκαψαν τη μισή Ελλάδα και άφησαν πίσω πάνω από 100 νεκρούς το 2007.Ποιοι έφταιγαν; O "στρατηγός άνεμος", η ...CIA, oι Αμερικανοί και όποιος άλλος. Παρουσία Καραμανλή και αυτή.
Θα μπορούσε όλη αυτή η κινητικότητα να μοιάζει με σειρά μνημοσύνων, όπου κάθε είδους γραφικοί,
απόμαχοι και βετεράνοι του δημοσίου βίου, πνίγουν τον καημό τους. Στα ...βιβλία. Τα οποία ως γνωστόν, κάνουν μικρότερη ζημιά από το αλκοόλ.
Θα μπορούσε να αποτελούν ένα είδος "re-union". Για να θυμηθούν κάποιοι τα χρόνια τα παλιά. Και να "δοξάσουν" τον "μεγάλο τιμονιέρη". Εδώ ο Σώρρας κάνει εκδηλώσεις στον Ιερό Βράχο. Οι συνάξεις των "παλαιών πολεμιστών" του Καραμανλισμού μας πειράζουν;
Δυστυχώς όμως στην περίπτωση των "αμετανόητων" του Καραμανλή, υπάρχουν ένα-δύο προβληματάκια. Πρώτον, η αναβίωση του "πολιτικού κιτς". Με εικόνες και πρόσωπα από ένα πολιτικό παρελθόν, που θυμίζει σκηνές από τις "νύχτες των βρικολάκων", από την "επιστροφή των ζόμπι" και από πολλά παρεμφερή "καλτ" θρίλερ του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Δεύτερον, και διόλου "αισθητικό", αναδεικνύεται ένα πρόβλημα μείζον, πολιτικό. Όλοι αυτοί συνεχίζουν να αποτελούν τη "σπονδυλική στήλη" της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή, του κόμματος που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και είναι πολύ πιθανό άμεσα να κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα. Ολοι αυτοί είναι επίδοξοι κυβερνήτες. Συνεχίζουν να αποτελούν προβεβλημένα στελέχη της παράταξης και αύριο μπορεί να τους "απολαύσουμε" σε υπουργικούς θώκους.
Κι εδώ το θρίλερ φεύγει από τις κινηματογραφικές οθόνες και με όλη την τραγικότητά του, προσγειώνεται στην πολιτική και κοινωνική καθημερινότητά μας. Προκαλώντας τουλάχιστον (εκτός από ρίγη) και ένα ερώτημα: Kυριάκο,με αυτούς θα κυβερνήσεις;
Για να το θέσουμε διαφορετικά: Κυριάκο, με εκείνη την (ξεχασμένη) υπόθεση της ανανέωσης, τι γίνεται;
Και λίγο πιο "κινηματογραφικά": Κυριάκο, για σένα μιλάει ο "μύθος", για σένα "χτυπάει η καμπάνα". Mε μάτια και αυτιά, ερμητικά κλειστά, κανένας δεν είδε το μέλλον. Και πολύ περισσότερο, δεν το "δημιούργησε".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

865 .000 προσλήψεις -οι μισές εκτός ΑΣΕΠ- στο Δημόσιο στα χρόνια του Νέρωνα Καραμανλή
Από τα ΝΕΑ
Ένα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές – 57% – έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη…

…του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα σε ένα έτος, το 2008 πραγματοποίησε 112.716 νέες προσλήψεις, ενώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2009 πρόλαβε να εγκρίνει άλλες 65.061 θέσεις. Συγκριτικά μάλιστα με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2008, παρατηρήθηκε αύξηση 35,2% στον αριθμό των προσλήψεων.

Η αντίστροφη πορεία της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο άρχισε μετά τις εκλογές του 2009. Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου, στο Δημόσιο απασχολούνταν 108.000 λιγότεροι υπάλληλοι σε σχέση με το 2009, καθώς είχαν απομακρυνθεί 35.000 μόνιμοι υπάλληλοι, 51.000 συμβασιούχοι και 22.000 απασχολούμενοι με προγράμματα Stage. Το ψαλίδι στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίστηκε και το 2011 με αποχώρηση άλλων 90.000 εργαζομένων.

Σχόλιο : Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν τον άθλιο Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο» για τη χώρα, πιστεύοντας μάλιστα ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ του…1980!

Ανώνυμος είπε...

Καλογρίτσας- Καραμανλής

Σ αυτόν τον άνθρωπο στηρίζεται ο Καραμανλής

Καλογρίτσας: Ο κουμπάρος του Πάνου Καμμένου
=====================================
Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς ο Χρήστος Καλογρίτσας παραμονεύει από κάτω. Η διαπίστωση δεν χρήζει αμφιβολίας. Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη» η οποία αν και αμιγώς αριστερής καταγωγής, έκανε το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, είναι ένας από τους γνωστότερους εργολάβους κατασκευαστές.

Αυτό που δεν είναι γνωστό ωστόσο
αφορά την σχέση του επιχειρηματία, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε πολλές από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του βαρυποινίτη Βλαστού με τον υπόδικο επιχειρηματία Γιώργο Τρομπούκη, με μία από τις γνωστότερες εταιρείες Δημοσκοπήσεων, την GPO.
Ο Χρήστος Καλογρίτσας, που επελέγη πριν από δύο δεκαετίες από τους αριστερούς κύκλους του πολιτικού σκηνικού να αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας «Πρώτη», ελέγχει μέσω των τριών παιδιών του, τον Ιωάννη, την Ηλέκτρα και την Κωνσταντίνα το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας GPO.
Διευθύνων Σύμβουλος της GPO είναι ο Γιάννης Θεοδωρικάκος, πρώην Γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΚΕ) που διαχειρίστηκε και την Μεγάλη διάσπαση 1991-1992. Είναι προφανές πως η γνωριμία Καλογρίτσα- Θεοδωρικάκου υφίσταται από τα χρόνια μιας κοινής πορείας στα μονοπάτια της Αριστεράς.

Ο άνθρωπός που στηρίζει τον Καραμανλή

Στην σελίδα 603 της δικογραφίας με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών των μελών της «Σπείρας των 16» ο Γιώργος Τρομπούκης αναφερόμενος στον Χρήστο Καλογρίτσα επισημαίνει πως είναι ο άνθρωπός που στηρίζει τον Κώστα Καραμανλή και μέσω της εταιρείας Δημοσκοπήσεων GPO. Η συζήτηση είναι πραγματικά απολαυστική.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Άκου τώρα, εκεί στέκονται προσοχή…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι…
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Κυβερνήσεις…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ρε το ξέρω αυτό ρε τρελοκομείο, το ξέρω δε σου λέω όχι, κατάλαβες;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Εκεί στέκονται προσοχή, ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ αυτή τη στιγμή στηρίζεται από αυτόν τον άνθρωπο…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ρε το κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες, ωραία…
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Όταν οι δημοσκοπήσεις που βλέπεις στην τηλεόραση…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, τα ξέρω, τα ξέρω…
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Της GPO…