Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ (ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)

Εγώ είμαι ο υπάλληλος που ξέρουνε οι πάντες
Κοιτάζω τους εργάτες αν χτυπάνε τις κάρτες
Τους βλέπω αν δουλεύουν ή αν ξύνουνε τους όρχεις
Το ρουφιάνεμα είναι ταλέντο, ή το `χεις ή δεν το `χεις

Το αφεντικό πρωί με κερνάει καφεδάκι
Η πιο ωραία ώρα που τα λέμε λιγάκι
Του λέω για καθένα το τι λέει και τι κάνει
Όσο υπάρχει η δουλειά, θα υπάρχουνε οι ρουφιάνοι

Ρουφ, ρουφιάνε
εισπράκτορα της κατάρας, 
Ρουφιάνο με φωνάζουνε μα εμένα δε με νοιάζει
ρουφιάνος

ήτανε ο πατέρας μου και ο θειός μου
Ρουφιάνο με φωνάζουνε και γελάω σαν...μ@λ@κ@ς

Ρουφιάνος μια ζωή,

τη μαγιά τη χαλάει
και βρίζει τη διεύθυνση που τα οικονομάει
Τα αφτιά έχει σαν κεραίες για την είδηση της μέρας
και συνδικαλιστής και εργατοπατέρας

Αυτό είναι το πιο δύσκολο κι ας φαίνεται αστείο, 
να κάνω μια δουλειά, να πληρώνομαι για δυο, 
να είμαι ο χαφιές, το σκυλί μέσα στη στάνη
μα όσο υπάρχει η δουλειά, θα υπάρχουν οι ρουφιάνοι

Ρουφ, ρουφιάνε
εισπράκτορα της Στάζι, 
Ρουφιάνο με φωνάζουνε μα εμένα δε με νοιάζει
Ρουφ, ρουφιάνε
υπάλληλε της πλάκας, 
Ρουφιάνο με φωνάζουνε και γελάω σαν...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AFIEROMENO STO L....

ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ είπε...

Ο ρουφιάνος
Δεν τον ενδιαφέρει που κάνει ζημιά στους συναδέλφους του. Καθηλωμένος στο καθήκον ακούει, επεξεργάζεται και μεταφέρει, κατά το δοκούν, τα μυστικά σου.


Δεν θα τον ανακαλύψεις εύκολα αλλά θα τον καταλάβεις από μερικά κύρια χαρακτηριστικά όπως: Ιώβεια υπομονή απέναντι στον προϊστάμενο και ειρωνεία απέναντι στους μικρούς συναδέλφους του. Επιδεικνύει μόνιμη προθυμία στις εντολές του διευθυντού όσο και παράλογες να είναι αυτές. Εκεί, με χαμόγελο μόνιμα κολλημένο στο πρόσωπό του, υπομονητικός ,εργασιομανής και «γλυκός». Δεν έχει μόνο ένα στόχο. Το μυαλό του δουλεύει συνέχεια, επεξεργάζεται πληροφορίες και τις χρησιμοποιεί ανάλογα με τις εξελίξεις. Είναι πάντα ,σε απόσταση αναπνοής ,από τους μεγάλους. Κάθεται παραπέρα , σαν υπάκουο σκυλάκι ή σουλατσάρει μονίμως στα γραφεία των μεγάλων. Δολοπλόκος και ραδιούργος ακούει, συγκεντρώνεi πληροφορίες και κουτσομπολιά και μετά δήθεν του ξεφεύγουν μπροστά στα κατάπληκτα μάτια του προϊστάμενου. Είναι ο πρώτος που θα προτιμήσει ο διευθυντής για την διεκπεραίωση των ρουσφετιών του. Θα υποβιβαστεί σε σκλάβο ,θα μεσολαβήσει για να γίνει γρήγορα η δουλειά και θα φανεί «άξιος» της εμπιστοσύνης του. Όταν ο διευθυντής πλήττει είναι ο μοναδικός που θα τρέξει να τον χαλαρώσει και να τον διασκεδάσει .Μετά θα δηλώσει δημόσια ότι κουράστηκε να είναι καλός. Ότι στη πραγματικότητα θυσίασε, τον χρόνο του και την κούραση του, για να σώσει την διάθεση του μεγάλου.

Λέει πολλά και ψαρεύει και αν είσαι άσχετος παρασύρεσαι και του απαντάς στο ίδιο τροπάριο. Μετά από ημέρες ,όταν θα διαπιστώσεις μία αλλαγή στην στάση του διευθυντού απέναντι σου, θα καταλάβεις ποιος τις μεταβίβασε. Θα κρατήσεις αποστάσεις ασφαλείας και θα τον ξεγράψεις από τους γνωστούς του. Προδότης και σπιούνος ψοφάει να μάθει τα μυστικά σου για να τα εξαργυρώσει .Χωρίς ηθικούς δισταγμούς και κυρίως χωρίς δεύτερη σκέψη θα σε αδειάσει μπροστά στους μεγάλους. Απτόητος, όσες φορές και να τον κολλάς στο τοίχο και να τον βρίσεις δεν θα αλλάξει στάση. Αγνοεί ότι πρέπει να σεβαστεί κάποια πράγματα. Δεν τον ενδιαφέρει που κάνει ζημιά στους συναδέλφους του. Καθηλωμένος στο καθήκον ακούει, επεξεργάζεται και μεταφέρει, κατά το δοκούν, τα μυστικά σου. Όταν τον βρίζεις δεν θα θιχτεί. Θα μειδιάσει και θα σου πει ότι δεν το κατάλαβε ότι ήταν λάθος. Ίσως θα υποσχεθεί ότι δεν θα το ξανακάνει αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει τα ίδια .Η πλάτη του έχει απίστευτη ευλυγισία .Στερείται περηφάνιας και ποτέ δεν υψώνει φωνή απέναντι στον διευθυντή του. Τον μικρό ειδικευόμενο θα τον βρίσει ανεπιφύλακτα επειδή δεν τον φοβάται και ούτε τον υπολογίζει.

Κανένας δεν θέλει τον ρουφιάνο στην παρέα του. Όλοι οι συνάδελφοι του , τον αποφεύγουν και ο ίδιος ο διευθυντής τον ξεχνάει όταν πάει σπίτι του. Δεν θα τον συστήσει σε κανέναν φίλο του απλώς τον χρησιμοποιεί ! Δεν τον ενοχλεί που είναι μόνος και ότι οι συνάδελφοι του δεν του μιλάνε. Συνεχίζει με το ίδιο βιολί αφού είναι πεπεισμένος ότι είναι υπέροχος και ότι οι ειδικές υπηρεσίες και η προσφορά του αρέσουν στον προϊστάμενο του. Η ρουφιανιά είναι η καλύτερη συνταγή για τις φιλοδοξίες του και είναι σημαντικό λιθαράκι στην εξέλιξη του..

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΛΕΞΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΗΔΙΑ. Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ ΘΑ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ "ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ".
ΕΛΕΕΙΝΟ ΦΙΔΙ ΚΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ, Ο ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ. ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ; ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΦΑΠΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.