Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΩ Ο ΠΑΝΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ!

«Το Μαράθι είναι δικό μας», αναφέρει η τουρκική
εφημερίδα της αντιπολίτευσης, Σοζιού σε σημερινό της δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έμπαιναν στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου και ενώ ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής έκαναν περιοδεία στο Καστελόριζο.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, πως την Την ώρα που βρίσκονταν στη νήσο Ρω οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής υπό τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο , δυο τουρκικά F-16 έμπαιναν στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου κινούμενα μέχρι τα πέντε μίλια απόσταση από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.
Ελληνικά μαχητικά F16 που είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Kαστελίου και βρίσκονταν ήδη πάνω από την περιοχή και περιπολούσαν, κινήθηκαν προς τα τουρκικά και τους απέτρεψαν να πλησιάσουν. Τα τουρκικά έφυγαν ενώ ακολούθησε μια τετράδα F4 που παραβίασε το FIR Αθηνών,
απ’ το ίδιο σημείο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν επιτυχώς.
Νωρίτερα το πρωί τουρκικά μαχητικά F16 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά στο βόρειο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, στις 7.20 το πρωί δυο τουρκικά F-16 μπήκαν στον ελληνικό εναέριο δυο αναμεσα σε Χίο και Λέσβο οπλισμένα. Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Ακολούθησε αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά και μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Αμφισβητούν την ελληνικότητα του Μαραθίου
Μέσα σε όλα αυτά η τουρκική εφημερίδα της αντιπολίτευσης, Σοζιού, με σημερινό της δημοσίευμα και μάλιστα πρωτοσέλιδο υποστηρίζει ότι στην ιταλοτουρκική συμφωνία του 1942 υπήρχε όρος που ανέφερε ότι το Μαράθι είναι τουρκικό!

marathi_efimerida1
marathi_efimerida2
Εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου από την Τουρκία
Εξάλλου, σήμερα αναμένεται και η περίφημη εκτόξευση του τουρκικου κατασκοπευτικού δορυφόρου Gokturk-1 παρουσία του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος από το απόγευμα θα μπορεί κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία. Ο τουρκικός δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Λέγεται μάλιστα ότι έχει τη δυνατότητα να στείλει φωτογραφίες με διαφορά μόλις ενός μέτρου, απίστευτης ευκρίνειας δηλαδή, και μάλιστα μαζικά.
Υπολογίζεται ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τον δορυφόρο περίπου 60.000 φωτογραφίες το χρόνο! Μάλιστα ο δορυφόρος έχει δυνατότητα να κάνει μια ολόκληρη περιστροφή της γης μέσα σε μόλις 90 λεπτά γεγονός που τον καθιστά ένα μοναδικό όπλο στα χέρια των Τούρκων καθώς μπορεί να διαβιβάζει συνεχώς φωτογραφίες με τις εξελίξεις όπου επιλέγει το τουρκικό επιτελείο, αφήνοντας ελάχιστα κενά μέσα στην ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: