Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

ΟΥΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Eνώ ο πρωθυπουργός φωτογραφιζόταν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο μπροστά από το ιερό κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου, ώστε να διαπιστώσει την πορεία των έργων αναστήλωσης που πραγματοποιεί επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ,  στην Ελλάδα πίσω μένει η εντύπωση ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις συμβάσεις και τα μέτρα που η ίδια υπογράφει, αναιρώντας και «πλαστογραφώντας» τα, ενώ μετά τις αποδέχεται εκ νέου σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής  γελοιότητας και υποκρισίας.
Τσακαλώτος, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι δεν έρχονται νέα μέτρα, κομματικά στελέχη και συνδικαλιστές διαδηλώνουν εναντίον της «νεοφιλελεύθερης πολιτικής» που ακολουθεί η «τροϊκα εσωτερικού»,
ο υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Παπαδημητρίου, αφήνει άφωνα στελέχη και διευθύνοντες συμβούλους σε εκδήλωση της ελληνικής εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων: «Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων»!
Ταυτόχρονα, ο Καμμένος (χωρίς στρατιωτική στολή αυτή την φορά) αποκαλεί «στυγνό δικτάτορα» τον Ερντογάν και δηλώνει ότι «εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία», την ίδια ώρα που βουλευτές στο Τουρκικό κοινοβούλιο απειλούν να βγάλουν τις ελληνικές σημαίες από τα νησιά και να ανεβάσουν τις δικές τους.
Παρόλα αυτά , κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργοί μας προτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι και ήσυχοι γιατί ο κύριος Τσίπρας παίρνει απάνω του την διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ και θα κλείσει πολιτική συμφωνία…
Ένα ακόμα «αφήγημα» χωρίς περιεχόμενο – ένα νέο ψέμα – αφού δεν υπάρχει η περίφημη μείωση χρέους πάνω στην οποία η κυβέρνηση στήριξε την δική της επιβίωση και καθόλου την ελληνική κοινωνία . Αυτό που υποτίθεται ότι κέρδισε η κυβέρνηση είναι μια θ ε ω ρ η τ ι κ ή, μικρή ελάφρυνση του χρέους. Λέμε «θεωρητική» γιατί η κυβέρνηση οφείλει πρώτα να ολοκληρώσει το ταχύτερο τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος με την τρόικα προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την υπογραφή ενός νέου μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ.
Μέσα σε όλα αυτά, παραμένει και ο ηχηρός απόηχος της κυβερνητικής προσπάθειας να βάλει στο πολιτικό παιχνίδι την Χρυσή Αυγή κατά τον επισημότερο τρόπο!
Πρόκειται για μια κυβέρνηση με την οποία τα έχουμε δει όλα, μα όλα. Για την ακρίβεια, μας τύφλωσε κι από (ακρο)-αριστερά και από (ακρο)-δεξιά!

Της Αλίκης Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: