Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

28 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Συνέχεια στη νυχτερινή πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής να πετάξει αεροσκάφος της τα ξημερώματα 2 φορές πάνω από την Παναγιά, έδωσε η τουρκική πολεμική Αεροπορία. Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και 2 CN-235 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Οι περισσότερες σημειώθηκαν από αεροσκάφος CN-235.
Δύο από τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ήταν οι πτήσεις του αεροσκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από την Παναγιά του συγκροτήματος Οινουσών,
στα 3.400 πόδια στις 03:39 και 05:32 π.μ. αντίστοιχα.

Όπως γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: