Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ: ΤΟ ΑΠΑΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ - ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ

Μπορεί να ήταν μια άτυχη στιγμή, η σημερινή πτώση του ελικοπτέρου Απάτσι στην περιοχή του κόλπου Ορφανού στη Χαλκιδική, ωστόσο η συνέχεια είναι σχετικά καλή.

Κατ' αρχήν οι πιλότου του επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι είναι καλά στην υγεία τους. Το καλό είναι ότι υπήrχαν πλωτά μέσα στην περιοχή για τις ανάγκες της άσκησης κι έτσι επενέβησαν άμεσα για να τους βγάλουν από το ελικόπτερο. Η ανακούφιση των συναδέλφων τους που περιγράφουν την κατάσταση της υγείας των δυο πιλότων είναι εμφανής στη χροιά της φωνής τους.

Επίσης, φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γλιτώσει και το ελικόπτερο, εφόσον δεν έχει αναφλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν το μισό ελικόπτερο βρίσκεται έξω από το νερό και οι ειδικοί εκτιμούν ότι εφόσον δεν υπήρξε κάποια ανάφλεξη από την πτώση του, τότε θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ανεκλυστεί και να επισκευαστεί.
Τις επόμενες ώρες θα μάθουμε εάν, η τύχη θα είναι με το μέρος της Αεροπορίας Στρατού. 

Πάντως να σημειώσουμε ότι είναι ελικόπτερο του 2ου ΤΕΕΠ, το οποίο φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια από την ίδρυσή του. 

Το ΓΕΣ ενημέρωσε ως εξής για το ατύχημα:

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων τηςΆσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται.




Δεν υπάρχουν σχόλια: