Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ -ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ [ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΚΛΑΔΟΝ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΘΙΟΣ
Ακούγεται απίστευτο, αλλά συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη κάνουν μάθημα στα παγκάκια! Εικόνες ντροπή για την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση σήμερα.
Οπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο Γουβών στοιβάζονται κάτω από στέγαστρα  ή κάτο από το πεύκο της αυλής για να προστατευθούν άλλοτε από τον ήλιο, άλλοτε από τη βροχή, άλλοι καθισμένοι στο παγκάκι, άλλοι καθισμένοι οκλαδόν στο έδαφος, ανοίγουν τα βιβλία τους  και παρακολουθούν τον δάσκαλό τους όρθιο να προσπαθεί να τους διδάξει,

Οι καθηγητές έλαβαν αυτή την απόφαση, να γίνονται μαθήματα στο προαύλιο, λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας. Οπως ακούγεται να λέει μιλώντας στο Κρήτη TV και ένας από τους καθηγητές του Γυμνασίου, τους λείπουν τρεις αίθουσες. 
Όπως λένε οι γονείς, «με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τα παιδιά την Τρίτη να μην κάνουν κατάληψη στο σχολείο για όλα αυτά που βιώνουν». Οι ίδιοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι αν δεν δοθεί μια άμεση και μόνιμη λύση τις επόμενες ημέρες τότε θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Χερσονήσου δηλώνει ότι θα βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση, την ίδια ώρα που ο χειμώνας πλησιάζει. Για την ώρα το πρόβλημα λύνεται μεσοβέζικα αφενός με κοντέινερ που παραχώρησε ο τοπικός δήμος - με όσα προβλήματα και μειονεκτήματα έχει αυτή η λύση ενόψει και του χειμώνα που έρχεται - και αφετέρου με δύο δανεικές αίθουσες από το γειτονικο λύκειο, μια εκ των οποίων είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της βιβλιοθήκης.
Πηγή: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: