Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΧΩΝΙ ΒΡΗΚΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Μία δημοσκόπηση-απάντηση στα… παιχνίδια της διαπλοκής (όπως λένε στο ΣΥΡΙΖΑ) διενεργήθηκε για την εφημερίδα Το Χωνί .

Και όπως όλοι ψυλλιαστήκατε μετά από την πρώτη φράση του κειμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και είναι πρώτο κόμμα και μάλιστα με 4,2% διαφορά από την δεύτερη ΝΔ. Οι ΑΝΕΛ μπαίνουν οριακά στη Βουλή ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει μόλις 1,1%.
Η έρευνα διενεργήθηκε από το  Bridging Europe:

√  Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
√  ∆εύτερο κόµµα η Ν∆, µε 18,2%.
√  Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους.
√  Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
√  Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
√  Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
√  Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.
Σύμφωνα με την έρευνα, η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,2%, η Λαϊκή Ενότητα 2,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και Το Ποτάμι 1,1%. Επίσης από την έρευνα φαίνεται πως ο λαός δεν θέλει εκλογές, με μόλις το 31% να λέει ναι.
Σε επίπεδα απόλυτης πλειοψηφίας (55%), ο ελληνικός λαός απορρίπτει την ιδέα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι αυτή τη στιγµή προς το συµφέρον της χώρας είναι να συνεχίσουν να κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ. Παράλληλα, το 75% συμφωνούν με τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και θέλουν τα 246 εκατ. ευρώ να δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Όσον αφορά το περιστατικό με τους μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το 83% υποστήριξε ότι σκοπός ήταν «να στήσουν ένα ανύπαρκτο θέμα και να το χρεώσουν στην κυβέρνηση».
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι πως το 65% θεωρούν πως η Σύνοδος του Νότου ενίσχυσε την εικόνα της χώρας.
Ταυτότητα της έρευνας
Εταιρεία: Bridging Europe 
Σκοπός: Ερευνα για την πολιτική/οικονοµική επικαιρότητα 
Ηµεροµηνία διεξαγωγής: 20-22 Σεπτεµβρίου ∆είγµα: 1.168 άτοµα από 13 περιφέρειες της χώρας. Χρήση ποσόστωσης βάσει τοποθεσίας, φύλου, ηλικίας.
Μέθοδος: τηλεφωνική συνέντευξη, ηλεκτρονικό ερωτηµατολόγιο
Τυπικό σφάλµα: 2,5%


Δεν υπάρχουν σχόλια: