Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Η ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά.... έχει ξαναγίνει το 1989
Πολλές είναι οι φήμες που κάνουν λόγο για εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την “Ημερησία” είναι ένα σενάριο που “βλέπουν” πολλοί πολιτικοί παράγοντες, λέγοντας μάλιστα ότι είναι βέβαιο πως οι εκλογές εάν είναι να γίνουν πρόωρα θα γίνουν μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και επίσημα κορυφαίοι υπουργοί μιλούν για εκλογές το 2019, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του επιτελείου του πρωθυπουργού όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ημερησία” στο Μαξίμου “μετράνε” τη δυναμική της ΝΔ και “βλέπουν” ότι αυτή δεν θα δώσει στο κόμμα περισσότερο από 28% με 30% και έτσι βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα καθώς η ΝΔ δεν μπορεί να αναζητήσει (προς το παρόν τουλάχιστον) συνεργασία προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι εκτιμούν ότι η ΝΔ θα αναγκαστεί,
για να αποφύγει άμεσες εκλογές αυτή τη φορά με απλή αναλογική και χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, να αναζητήσει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα κυβερνητικοί κύκλοι λένε χαρακτηριστικά: “Τι θα έκανε η ΝΔ εάν ο κύριος Τσίπρας πρότεινε για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τον Κ. Καραμανλή;”.
Γίνεται λοιπόν λόγος για έναν “μεγάλο συνασπισμό” με τον κ. Μητσοτάκη να μην είναι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης.
Τα ονόματα πάντως δεν σταματούν στον κ. Καραμανλή καθώς οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αναρωτιούνται τη θα έκανε η ΝΔ αν πρότεινε ο κ. Τσίπρας έναν κεντροδεξιό που θα έχαιρε της εμπιστοσύνης και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ φωτογραφίζοντας έτσι ξεκάθαρα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τέλος, το Μαξίμου δεν αποκλείει κανένα σενάριο, εκτός από έναν νέο… Παπαδήμο, αλλά και αυτό, όπως λέγεται με νόημα “εκτός και αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τέτοιο που να του επιτρέπει να επιβάλει κανόνες”.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής είναι σοβαρός. Όσο για τον Αβραμόπουλο κανένας δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον χειρότερο Επίτροπο, που άφησε να γεμίσει με λαθρομετανάστες η Ευρώπη. Η λύση είναι μία. Μητσοτάκης πρωθυπουργός με κυβέρνηση συνεργασίας από τις δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια υπονόμευσης της νέας διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να διασώσουν το <> Τσίπρα.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι ο καραμανλης?? Σοβαρος??? Χαχαχαχαχαχαχα… αφου είναι κολητος του τσιπρα!!!!
Το εχεις μαθει παπαγαλια το ποιημα, δεξιο βλακωδες γκελασταθικο υποτακτικο δουλικο υποκειμενο