Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ... ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Δύο είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι μια κυβέρνηση καταρρέει.
Το πρώτο είναι όταν εξαπολύει λίβελους και απειλές κατά δημοσιογράφων που δεν είναι αρεστοί στην κυβέρνηση λόγω της κριτικής τους και το δεύτερο όταν χρησιμοποιεί τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων για να πλέξουν το εγκώμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την πτώση της δημοφιλίας του.
Για το πρώτο, τον ρόλο έχει αναλάβει ο σύντροφος μαυροσκούφης Πολάκης, με τις γνωστές ρήσεις... του περί«μαντρόσκυλων»των ΜΜΕ και τις απειλές ότι θα τους θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη.
Για το δεύτερο, εσχάτως, τον ρόλο έχει αναλάβει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), το οποίο σημειωτέον, είναι υποχρεωμένο να παρέχει αντικειμενική ενημέρωση και τεκμηριωμένα ρεπορτάζ, καθώς πληρώνεται και χρησιμοποιείται από τα περισσότερα ΜΜΕ ως βασική πηγή πληροφόρησης.
Εντάξει δε λέμε, πάντα το ΑΠΕ αλλά και τα υπόλοιπα κρατικά ΜΜΕ, χρησιμοποιούνταν από όλες τις κυβερνήσεις μεροληπτικά για να προβάλουν το... «έργο» τους. Όμως το συριζαίικο ΑΠΕ έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα.
Πως αλλιώς να ερμηνευτεί το τηλεγράφημα που εξέδωσε για την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Άρτα;
Διαβάστε και φρίξτε:

«Τον ξέρουν όλοι από παιδί. Και σήμερα υποδέχθηκαν το δικό τους παιδί ως πρωθυπουργό της Ελλάδας. Οχι με το πρωτόκολλο που επιβάλλει ο θεσμός, αλλά με την αγάπη και την οικειότητα που προβλέπει αυτή η γνήσια και άδολη σχέση. Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία του Αθαμάνιου Αρτας του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μία γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν. Και ο ίδιος, όταν έφτασε στην πλατεία των παιδικών του χρόνων -ανήμερα της ημέρας που γιορτάζει το Αθαμάνιο- έδειξε να απολαμβάνει τούτο το αντάμωμα. Είδε τους συγγενείς του, αγκάλιασε τους φίλους του και σίγουρα η ματιά του έδειχνε να αναζητά και να βρίσκει τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας. Δίπλα στον θείο του, τον παπά Δημήτρη Τσίπρα, δεν προλάβαινε να χαιρετά τους πρεσβύτερους, να μοιράζεται αναμνήσεις με τους νεότερους και να απολαμβάνει την αγάπη των δικών του ανθρώπων. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη χορέψει. Οχι έναν οποιοδήποτε δημοτικό χορό, αλλά το «Καγκελάρι». Χορός παραδοσιακός των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη που οι κάτοικοι επινόησαν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορός που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι ώστε να συνεννοούνται κιόλας. Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο του πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση».
Πραγματικά, ούτε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, δεν θα έβγαζε τέτοιο τηλεγράφημα. Μόνο που δεν μας είπαν ότι έκλαιγαν οι χωριατοπούλες από την συγκίνησή τους και τον θαυμασμό τους όταν ο Αλέξης έσερνε το χορό.
Ωστόσο, το τηλεγράφημα του ΑΠΕ αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ότι πάμε για εκλογές.
Μετά από τις «παπάτζες» του Αλέξη για την συνταγματική αναθεώρηση, τον δήθεν πόλεμο κατά των παλιών «νταβατζήδων» με την βοήθεια των νέων, τις άθλιες παροχές που ονόμασε «Κοινωνική Πολιτική» αφού τσάκισε το λαό και την επαναφορά του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων που ο ίδιος τον Μάρτιο του 2015 στο Βερολίνο είχε πει ότι είναι ηθικό και όχι υλικό το ζήτημα, έρχεται η τραγική προπαγάνδα του ΑΠΕ σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για τον πρωθυπουργό.
Να είστε σίγουροι ότι η τελευταία πράξη του δράματος αυτής της τραγικής κυβέρνησης, πριν συρθεί σε εκλογές, θα είναι η «ύψωση του λαβάρου της επανάστασης»κατά των «κακών ευρωπαίων», καθώς τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα είναι κοντά...
Κι να είστε σίγουροι επίσης, ότι ένας εκ των προπαγανδιστικών μηχανισμών που θα συνεισφέρει στην ηρωική έξοδο του Αλέξη, θα είναι το ΑΠΕ.

ΥΓ. Φανταστείτε να είχε γίνει κάτι ανάλογο από το ΑΠΕ επί Σαμαρά. Μπορεί και να ήταν αιτία πτώσης της κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: