Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΆΔΩΝΙ! «ΧΤΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…»

Απάντηση με βίντεο και στοιχεία στα όσα υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 και τον δημοσιογράφο κ. Ηλία Κανέλη, λέγοντας ότι «η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο εξαιτίας του κ Παπανδρέου ο οποίος δεν τήρησε τη συμφωνία που υπήρχε μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας» έδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Αναλυτικά όπως αναφέρουν από το ΚΙΝΗΜΑ:
«Ως συμφωνία ορίζει την πρόταση που παρουσίασε ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, σε μια λαδωμένη χαρτοπετσέτα, σε συζήτησή του με την κ Λαγκάρντ τον Σεπτέμβριο του 2009.
Για την σοβαρότητα της πρότασης αυτής υπάρχει η ακόλουθη άποψη της κ. Λαγκάρντ, τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας. (δείτε το βίντεο)
Όσο για το ποιός έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης πως γίνεται η χώρα να έχει δανειστεί 180 δισ. ευρώ από το 1830 έως το 2003, και από το 2004-2009 της περιόδου διακυβέρνησης  Καραμανλή να έχει δανειστεί άλλα 120 δισ. ευρώ.
Ας αναζητήσει επίσης να δει πώς προσπάθησε η κυβέρνηση Καραμανλή να αυξήσει πλαστά το ΑΕΠ της χώρας κατά 25%, για να μην φαίνονται οι δημοσιονομικές εκτροπές της.  Τελικά η Eurostat αναγνώρισε ότι το ΑΕΠ ήταν υψηλότερο κατά περίπου 10%,
γεγονός που επέτρεψε να κρυφτεί για λίγο το πραγματικό δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση σε μία ΝΔ που αναζητεί νέα «μεταρρυθμιστική» αλλά all inclusive ταυτότητα χτίζοντας «νέους» παλιούς μύθους, υπηρετώντας παράλληλα με συνέπεια την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμοποίηση του δικού της, τρίτου και αχρείαστου, μνημονίου.
ΥΓ 1: η χαρτοπετσέτα με τις λαδιές αντί υπογραφών – δεν υπήρχε συμφωνία για να ακυρωθεί – είχε μέτρα ύψους 1%, αυτά που εξαγγέλθηκαν και στη ΔΕΘ, και μάλιστα, για να εφαρμοστούν από τον επόμενο χρόνο. Το πρόβλημα ξεπερνούσε το 15%. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε μέτρα ύψους 4% πριν το Μνημόνιο και πάλι δεν μπόρεσε να το αποφύγει. Άλλωστε η Πορτογαλία  μπήκε στο μνημόνιο με έλλειμμα μόλις 11% και χρέος 96%.
ΥΓ2. Γιατί δεν ρωτάει τον κ. Πέτρο Δούκα, υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή τι εννοούσε με την επιστολή του (23 Δεκεμβρίου του 2008) προς τον τότε Πρωθυπουργό, όταν έγραφε:
«Το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανεισθεί ίσως και πάνω από 47 δισεκ. ευρώ μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα. Το 2008 δανεισθήκαμε περίπου 47-48 δισεκ. ευρώ—δηλαδή περίπου 10 δισεκ. πάνω από αυτά που υπολόγιζε το Υπουργείο Οικονομίας ότι θα χρειαζόταν (περίπου 4% του ΑΕΠ πάνω από τις προϋπολογισθείσες δανειακές ανάγκες χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, κατασκευαστές, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, για επιστροφές φόρων, κλπ.)!  Τι σημαίνει αυτό για το πραγματικό έλλειμμα του 2008; {Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων.}».



Δεν υπάρχουν σχόλια: