Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ: 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τις 18 Αυγούστου θα αρχίσει η σταδιακή ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.
Από τότε λοιπόν, μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης – ανάρτησης των εκκαθαριστικών, δεν θα λειτουργεί η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) για το 2016.
Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις και η προθεσμία πληρωμής της α’ δόσης λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα κρατήσει και η αγωνία της κυβέρνησης για το αν θα εισπράξει τα προϋπολογισθέντα ποσά.
Εν όψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2016, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι:
– Η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2016 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 18 Αυγούστου,
στις 08:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης-ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2016 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2016.
– Οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π. – Ε1), καθώς και η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2017, δεν θα είναι διαθέσιμες την ίδια ημέρα, μεταξύ 08:00 και 12:00.
Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2015), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
1 στους 3 θα πληρώσει περισσότερα
Σύμφωνα με στοιχεία από την προσωρινή επεξεργασία των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, περίπου ένας στους τρεις φορολογούμενους θα πληρώσει περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.
Όπως υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου, ο συνολικός λογαριασμός του φόρου «θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι» περίπου 2 στους τρεις φορολογούμενος θα πληρώσουν τα ίδια ή λιγότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: